Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Větrníky pečené v košíčku

Hodnocení receptu je 4,8 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 60 min

60 min (60 min příprava)

23. 4. 2015 20:31

Suroviny pro 9

9

Nutriční hodnoty

Energie19 597 kJ / 4 684 kcal
Bílkoviny43,19 g
Tuky261,31 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 995 mg
Sodík 527 mg
Sůl1,31 g
Sacharidy537,72 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Jelikož jsem "šikula" a všechny větrníky byly ode mne všelijak veliké, tak jsem tomu zatnula tipec!

Byla to hrůza, když rodinka projevila chuť na větrníky, prostě stres a jak to bude zase vypadat, proto jsem je nerada pekla.

Teď bez stresu přesně nadávkované těsto a rovnoměrně upečené dozlatova. Paráda. Formičky nemyjte saponátem, jenom horkou vodou a nechat usušit.

Krémy a polevy:

dle vlastního výběru

https://www.toprecepty.cz/recept/42500-kremy-do-od...

https://www.labuznik.cz/recept/vanilkovy-cukrarsky...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

25. 4. 2015 08:23

MirkaL:Pozdě!:-( Sež...!:-(

casino casino

24. 4. 2015 23:17

Veronika.Hrozna:
Poleva na větřáky?
Teď už se dá běžně koupit fondán:yes: který obarvíme kulérem.
Pokud čirou náhodou nemáme doma kulér (kupovaný, jedno zda pivovarnický či likérnický, se nekazí - já ho mám už 20 roků) tak si ho vyrobíme; vezmu to od Adama přes karamel (ze kterého lze do větrníků připravit karamelovou šlehačku:
Krystal (písek) dáme na těžkou pánev pod kterou zatopíme. Nemícháme! Až se cukr po obvodu začne tavit, tak ubereme ohně a pořád nemícháme (předejdeme hrudkování). Když tavenina začne žloutnout tak jsme ve střehu a když začne hnědnout, tak pomalu začneme míchat, až se všechen cukr roztaví. Zavčas sundáme z ohně, aby se KARAMEL nespálil.
No a když pokračujeme dál v tavbě, tak hmota znědne a pak zhnědne ještě víc a pokud nenecháme dojít až ke karbonizaci, tak když taveninu (NECHAT TROCHU ZCHLADNOUT NEŽ PŘIDÁME VODU - vzpomeneme na Fukušimu) rozvaříme v troše vody, tak máme KULÉR :yes:
Uf:-)

MirkaL

24. 4. 2015 22:29

No mnam! Tak to honem zabal do krabicky, nez to nekdo jiny u vas doma zchlamstne a posli me to jako A Royal Mail!:yes:
:-p:-)):-p

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2015 20:20

MirkaL:Naplněné jsou už jen dva tak posílám foto! Opravdu je to věneček,ale dej těsto až do středu košíčku,ale už jen jednoho hada ,aby se to dobře propeklo,ne že ti to splaskne. :-D Taky bych nějakou minutku pečení přidala asi tak 4-5 minut.

MirkaL

24. 4. 2015 18:48

Moc rada bych tento vetrnik videla naplneny, to vypada spis ale na venecek, vzdyt je uprostred otvor.:-O
Tak sup, sup pekarinky! Upecte, naplnte tento polotovarek a dejte sem fotecku celeho vetrnicku, abych vedela, jestli se do toho mam vubec poustet.:-)

Napad je to vyborny, davam bodika, ale chce to jeste trochu vysperkovat.:-K

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2015 14:16

Veronika.Hrozna: Casino,sem s tím ,poleva se hodí a nezapomeňte na tu karamelovou šlehačku! :-K
Také prosím ostatní dejte sem vzkazy na náplně do větrníků,pokud máte!
byl by v tom čert,kdyby nebyly lepší jako z obchodu /Což asi nebude problém/!Že ano ! Nejhorší je upéct to těsto a to je vyřešené! Tedy aspoň pro mne!:-)
:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2015 14:06

Jitta Mat: Sem s ním!:-)

d

24. 4. 2015 12:25

:-))

Jitta Mat Jitta Mat

24. 4. 2015 11:18

Vlasta Dostálová

24. 4. 2015 10:58

Asi poměr surovin je obdobný, ale já dávám půl litru vody zahřát v pískacím hrnci, 18 dkg sádla,později 31 dkg hrubé mouky. Když je to již odpáleno, jak se správně toto těsto jmenuje, nechám vystydnout a později tedy zamíchám do toho 6 vajec a trochu prášku do pečiva. Mám to vyzkoušené, že věnečky lépe vyběhnou. Peču pak asi 30 minut v troubě rozehřáté na 200 st. Při pečení se do trouby nedívám, protože by se mohly věnečky zdrcnout. Ještě teplé rozříznu. Plním krémem z 2 banánových pudingů a půl litru mléka s trochou cukru. Studený pak sešlehám se čtvrtkou másla a dodám trochu rumu a moučk. cukr. Kdo pak chce navrch do věnečků či větrníků stříkne i šlehačku. Už jsem to dělala z různých tuků a i jiné mouky, ale to sádlo je dobré a léty vyzkoušené od kuchařek, lepších než jsem já.

Jitta Mat Jitta Mat

24. 4. 2015 10:35

Veronika.Hrozna: Krémy mám, vložím sem pak odkaz a jestli chceš, tak ho přidej k receptu. Všimla jsem si, že samostatně tu nic není. A já je mám nejen vyzkoušené, ale dle konzumentů i výborné. (Peču i na oslavy a svatby)

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2015 09:25

Veronika.Hrozna:Můžu poprosit dámy o nějaký dobrý vyzkoušený krém na plnění a taky šlehačku s karamelem od Casina na doplnění receptu a polevu ! Jen co máte odzkoušeno!:-D

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

24. 4. 2015 09:22

zizala: Já to dělala stejně,ale výsledek k zaplakání !;-(

radiator radiator

24. 4. 2015 09:11

Super nápad a určitě vyzkouším:-p:yes:

spagetka spagetka

24. 4. 2015 08:33

Veronika.Hrozna: Když jsem to pochopila i já, tak myslím, že postup je jasný a když, tak ať se tě dotyčný zeptá, ne? ;-):-p:yes::yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slané větrníky hanácký větrník pečené košíčky náplń do větrníků větrníky z karamelem pečené košíčky recept pečené věnečky větrníky recept slané náplně do větrníků pečené mističky z těsta slané větrníky recept větrníky formičky na větrníky vase vyzkousene recepty pečené košíčky cena karamel na větrníky větrníky-pečení šlehačkové krémy do větrníků karamelové plnění venecky pecené dopředu

Suroviny: mouka hrubá, prášek do pečiva, voda, sůl, máslo, cukr vanilkový, košíčky papírové, šlehačka, mléko, zlatý klas, žloutek, cukr krupice, máslo, cukr písek, cukr krupice, karamel, šlehačka rostlinná, cukr krystal, voda

TopRecepty.cz

Větrníky pečené v košíčku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1nKZ