Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Barevné jahodové řezy

Piškotové řezy s jahodovou, máslovo-krémovou a šlehačkovou vrstvou vypadají úžasně. Jejich příprava je sice trochu pracnější, ale výsledek za to rozhodně stojí. Moučník, se kterým se nemusíte stydět na žádné oslavě a který zmizí první ze stolu.

Hodnocení receptu je 4,8 (14×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

terezicka1 terezicka1

Náročný

Doba přípravy 70 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 40 min bez dob tuhnutí a chladnutí

70 min (30 min příprava + 40 min tepelná úprava, bez dob tuhnutí a chladnutí)

Suroviny pro 1 plech

plech 30x40 cm

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie26 357 kJ /
6 300 kcal
Bílkoviny118,71 g
Tuky395,48 g
Vláknina16,90 g
Cholesterol 3,63 g
Sodík 1,01 g
Sůl2,32 g
Sacharidy557,92 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve připravíme jahodovou náplň. Jahody omyjeme a odstopkujeme. Spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Lehce rozmixujeme. Pokud nechceme mít kousky jahod, umixujeme dohladka. Krok 2: Ve 100 ml vody rozmícháme pudinkové prášky a přilijeme k jahodové směsi. Rozmícháme a povaříme do zhoustnutí. Odstavíme a necháme vychladit. Krok 3: Připravíme korpus. Rozdělíme bílky od žloutků. Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak přišleháme olej a vmícháme mouku s kypřicím práškem. Krok 4: Bílky vyšleháme v druhé misce do tuhého sněhu a opatrně vmícháme do žloutkové směsi. Krok 5: Těsto vylijeme na plech vyložený pečicím papírem a upečeme ve vyhřáté troubě na 170 °C asi 20-30 minut. Necháme vychladnout. Krok 6: Vychladlý korpus potřeme jahodovou náplní a necháme ztuhnout v lednici. Krok 7: Mezitím připravíme kastrůlek, kam dáme mléko, vanilkový extrakt (nebo zrníčka z vanilkového lusku) a žloutky. Rozmícháme a přivedeme k varu. Krok 8: Přidáme mouku a škrob a rozmícháme. Vaříme do husté kaše. Kaši odstavíme a necháme vychladnout. Krok 9: V druhé míse vyšleháme máslo s cukrem. Krok 10: Vychladlou kaši postupně zašleháme do másla a dochutíme rumem dle chuti. Krok 11: Natřeme na jahodovou náplň. Krok 12: Poslední, vrchní část je z vyšlehané smetany, do které vmícháme strouhaný kokos. Krok 13: Necháme vše pořádně ztuhnout v lednici.

TIP: Velký přehled využití jahod

Zveřejněno 20. 6. 2015

Poznámka autorky terezicka1

Další mé recepty najdete zde...

https://www.facebook.com/pages/Va%C5%99en%C3%AD-a-...

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByQW

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Barevné jahodové řezy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ByQW

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (19)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Sliny se sbíhají, to je krása:-K
Ale pro mě 12 vajec taky moc, celkově jsou řezy luxusní...svatební :-))

Anna Kocikova...z nějaké fb skupinky nejspíš? :-D

Teny1....díky moc, vážím si toho! :-):-K

Děkuji moc všem :-) jinak pekáč na všechny koláče a řezy používám menší, cca 30x40cm aby byl vyšší.

Vypadá to výborně,určitě bude i chutnat,ale pro mě je 12 vajec na jeden moučník přece jen moc.

Dokonalý moučník, moc se mi líbí recept :yes::-K:-p

Zákusek vypadá suprově,mám jen dotaz jaké má rozměry plech na kterém pečete.Děkuji

Hezké řezy :yes:+

Téééda ty jsou parádni;-):yes::yes:

Dívala jsem se na další tvoje recepty a nemám slov. Je to prostě nádhera. Jsi moc šikovná, to já bych nedala.:yes:

Teri,ten řez je úžasný:-K:-p:yes:
Terezko,delší dobu jsem tápala odkud já Tě jen znám...už to vím:-D:-*
Pečeš a vaříš jen samé dobroty:yes:

terezicka1:Terezko, moc pěkná a dobrá práce.Je to honě líbivé, alespoň pro mne, proto 5:yes:

Pěkné řezy :yes:

terezicka1:
...ááá nééébo zkuste nějaké pusinky:-)
http://www.toprecepty.cz/recept/38088-makronky/

terezicka1: nebo schovat do mrazáku (mrazit jdou výborně) a pak z nich udělat třeba štafetky;-)

Máte pravdu...bílky zbydou. Pak jedině je zdělat do omelety, nebo bílkového chlebíčku.

Jako dokonalé bych to brala kdyby se využily i bílky ;-)

Naprostá dokonalost:yes:

Tématické fráze:
luxusní jahodové řezy, jahodové řezy, jahodová náplň, jahodové řezy top recepty, řezy s jahodami, jahodový řez, jahodový řez, vanilkové řezy s jahodovou náplní, jahodové dobroty pecene, jahodové řezy recepty, jahodová nápln recept, řezy s jahodovou náplní, suprove recepty na moucniky, řezy s jahodový mám pyré, barevne rezy, náplně do jahodových řezů, peceni na hrnky a lzice vyborne recepty, recepty jahodová náplní, luxusni svatebni řezy recept, barevne řezy recept

Suroviny:
jahody, voda, cukr, pudinkový prášek, vejce, cukr, olej, mouka hladká, kypřící prášek do pečiva, žloutek, mléko, mouka hladká, škrob, máslo, cukr, extrakt vanilkový, rum, smetana ke šlehání, kokos strouhaný

Přidat fotografie receptu