Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Clafoutis

Hodnocení receptu je 4,5 (7×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

25. 6. 2015 23:18

Suroviny

Nutriční hodnoty

Energie5 480 kJ / 1 310 kcal
Bílkoviny28,62 g
Tuky65,43 g
Vláknina2,10 g
Cholesterol 782 mg
Sodík 208 mg
Sůl0,85 g
Sacharidy150,57 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Moučník díky malému obsahu mouky nepřipomíná tradiční české koláče a bublaniny, je velmi vláčný, spíš konzistence a chuť lehkého nadýchaného palačinkového těsta s ovocem.

Několik Clafoutis jsem zde našla, ale jiný poměr surovin.

zdroj: foodblog

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

MajkaM

29. 6. 2015 06:21

Moučník jsem včera pekla, 2 x! Po přečtení komentářů jsem dala jen špetku prášku do pečiva a použila vypeckované třešně. Neradi pliveme pecky. A proč 2 x? Protože z prvního po "ochutnání" nic nezbylo. Máme rádi spíš mokré koláče a tento je mooooc dobrý.:-p

Sylva01 Sylva01

27. 6. 2015 09:55

isindy: označení "hlídačka" je trapné. Nemám čas hlídat, co kdo komu kde vzal nebo "vzal". Recept jsem u Kuchty viděla hned jako nový a pamatuji, kde co čtu, proto mě to zajímalo. Nic víc.

Nuselská kuchta

26. 6. 2015 13:05

Dovolím si se do toho vložit - jak zmiňuju v příspěvku, recepty na clafoutis se liší, někdo přidává to nebo tohle nebo zase používá něčeho míň nebo vůbec. Jak se liší objem mouky v clafoutis, tak se podle toho asi přidává nebo nepřidává kypřidlo. Recept z blogu je od Pařížanky, takže si troufám tvrdit, že když clafoutis dělají s prdopečem Francouzi, je to dostatečně autentické i pro nás :)S půl lžičkou kypřícího prášku má výsledný koláč pořád "flanovitou" strukturu, takže z toho není ve finále bublanina. Půl sáčku už je dost, tipla bych si. Zdravím :)

zizala zizala (moderátorka)

26. 6. 2015 12:35

isindy: ;-) No jo, jenže s PDP už to asi není clafoutis. Základní vlastnost clafoutis je právě ta jiná struktura těsta :-)

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 6. 2015 10:19

isindy: díky za vysvětlení :-K

isindy isindy

26. 6. 2015 10:10

cathleen: Ivo, protože jsem nechtěla právě jen ten hutný svítek... dávám PDP třeba i do vajec na zapečené těstoviny, fr.brambory apod... odlehčí to, je to pak vzdušnější... ten blog jsem ještě nestihla pročíst, neznala jsem ho a v práci nebyl čas...jen jsem na papír narychlo načmárala suroviny a pak si ani nepamatovala, jak se jmenoval :-O tak jsem vlastně "hlídačce" Sylvě vděčná, že mě nasměrovala, kam jít čerpat i jindy ;-) a máslo jsem přidala intuitivně, protože recept používal plnotučné mléko a já mám doma jen klasiku polotučné....a plnotučné bych v 10 večer už asi v okolí nekoupila :-//:-D

cathleen cathleen (moderátorka)

26. 6. 2015 09:58

isindy: Ivčo, můžu se čístě ze zvědavosti zeptat, proč jsi zvýšila množství PDP? Do Clafoutis prášek správně nepatří - je to takový jakoby "svítek".
Recepty jsem zkoukla, lákají mě, jeden nebo druhý ( i ten TŘETÍ, Miquelův), proto mě ten PDP zajímá.:-) Třešní máme, že nevíme, co s nimi....

isindy isindy

26. 6. 2015 09:26

ano, jen jsem si upravila množství másla a PDP :-) nevydávám jej za svůj recept, dole v poznámce je uvedeno, že je z foodblogu (jen jsem si nepamatovala z jakého, narazila jsem na něj náhodou, opsala jsem si narychlo v práci ingredience a večer realizovala)

maris maris

26. 6. 2015 08:52

Sylva01: buď v klidu, je to velice známý recept, který určitě nuselská kuchta nevymyslela;-):-)

Sylva01 Sylva01

26. 6. 2015 08:43

Tohle je recept od Nuselské kuchty? http://nuselskakuchta.blogspot.cz/2015/06/francouz...

monikaK

26. 6. 2015 08:32

Čau Ivčo;-),recept vytištěn:yes:Brzy bude i ohutnán:-p:yes:

hosta hosta

26. 6. 2015 08:27

magdalenka:jsem na sebe jako pes:-D, odolávám

mika59 mika59

26. 6. 2015 08:22

hosta: V nejbližší době určitě vyzkouším :-K

magdalenka magdalenka

26. 6. 2015 08:09

hosta::-D:-D:-D a odolávaš, odolávaš???:-D:-D:-D

hosta hosta

26. 6. 2015 08:04

mika59: kdyby jen vypadalo, tak to přežiju, to je jen otázka výtvarného cítění a kvalitního fotografování - ale ono je to navíc vždycky moc dobré;-):-D:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: clafoutis clafoutis recept recept na clafoutis recept clafoutis clafutis nuselská kuchta claffuti kolac clafoutis glafoutis clofoutis francouzská nadýchaná bublanina clafoutis claffoutis clafoutis recepty klafutis cafoutis klapfounis jablečný clafoutis calafoutis klafutis clafoudis

Suroviny: mléko, mouka hladká, máslo, cukr písek, žloutek, prášek do pečiva, sůl, kůra citronová, šťáva citronová, třešně, višně, jablko, máslo, mouka

TopRecepty.cz

Clafoutis

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/r6VL