Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Tvarohové řezy

Mezi tvarohovými koláči existuje jeden, který je všechny o chloupek převyšuje. Příprava vám možná vyrazí dech, protože nemusíte vyrábět žádné těsto a nepotřebujete váhu. Tenhle sypaný koláč na plech se spojí až během pečení a je neobyčejně vláčný.

Hodnocení receptu je 4,9 (41×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

toprecepty.cz toprecepty.cz

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

plech = 30 x 40 cm s vyšším okrajem

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie25 449 kJ /
6 083 kcal
Bílkoviny118,92 g
Tuky140,18 g
Vláknina22,50 g
Cholesterol 1,13 g
Sodík 516 mg
Sůl1,13 g
Sacharidy1 075,10 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Plech s vyšším okrajem vymažeme tukem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 170 °C. Krok 2: Mouku smíchanou s práškem do pečiva prosejeme. Přidáme cukr a promícháme. Polovinu směsi vysypeme do plechu a lžící rovnoměrně urovnáme. Krok 3: Tvaroh, vejce, cukr, mléko a vanilkový cukr vymixujeme dohladka. Krok 4: Do plechu nalijeme připravenou náplň.
Na náplň rovnoměrně nasypeme druhou polovinu sypké směsi. Povrch moučníku polijeme rozpuštěným máslem. Krok 5: Plech vložíme do předehřáté trouby a pečeme zhruba 45-50 minut.

TIP: Jak udělat domácí tvaroh

Zveřejněno 17. 2. 2008

Poznámka autora toprecepty.cz

hrnek = 250 ml

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEg

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Tvarohové řezy

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wEg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (66)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Recept ještě nebyl hodnocen 5,0

Asi je potřeba nechat vychladit v lednici...

Tak právě koštuji tento recept a musím říct,že takovou dobrotu jsem opravdu nečekala.😋
Je úžasný a Ukládám 👍🤗

Recept na tyhle řezy, pod názvem "Švédský zákusek", jsem dostala od kamarádky už před více než 30ti lety a v naší rodině je velice oblíbený. Našla jsem jich tu víc, ale tenhle je originál a přesně takhle ho znám i já, proto přidávám body i foto :yes: :-K

Udělala jsem podle receptu,jen z poloviční dávky do dortové formy a super.Syn mlaskal😁😆Děkuji:-K<3

Nejdřív mi recept přišel divný, ale stejně jsem ho zkusila a musím říct, že je vynikající. :yes::yes::yes:

marianello 9. 8. 2017 19:18
drobenka je lepší,keď sa dá cesto zamraziť,a potom sa strúha lepšie a do cesta pridávam hrozienka

marianello: tady snad nejde o strouhání, dělá se normální drobenka

Ale jo,,švéďák,,,lepší je až druhý den,,když se uleží <3

žédná sláva moučný hnus;-(j

Mě se povedl super a je rychlej a moc dobrej díky za recep

Máslo je psané v postupu (vrch polít polovinou másla) tak že 12,5 dkg másla . V surovinách není. Tak je lepší dát máslo do drobenky? A kolik ? 20dkg nebo 25dkg?:-(

mika59:Místo rozpuštěného másla.Rp.na švédský koláčjsem dostala před lety,
že navrch se dají plátky Hery.Když po upečení zůstala mouka,napadlo mě
udělat drobenku a je to výborné a jednoduché.

H.R.: Proč by musela? Zkušenosti všech, co koláč pekli, svědčí o tom, že recept funguje. Koláči se říká švédský. Anna zřejmě pekla moc zprudka, každá trouba peče jinak.:-O

H.R.:kde je ta hera v surovinách napsána :-?

Anna:Tuk (1 Hera) se musí smíchat s moukou atd.v drobenku,
polovina se nasype dolu a druhá na tvaroh.
Plech se nevymazává ani nevysypává...

H.R.: I já to tak dělám a mí vnuci se můžou zbláznit po tvarohovém koláči......a dokonce i moje maminka:-) Jednoduše udělám drobenku.....jednu půlku dolů, druhou nahoru

enynka29 8. 2. 2015 11:54
Výbornej hned byl pryč:):yes:

Tak nevím kde jsem udělala chybu,pekla jsem přesně podle postupu a katastrofa, plno mouky a uprostřed tvaroh, přitom kraje už spálené.:no:

Právě dopečeno. Přidala jsem do tvarohu s mlékem ještě pudinkový vanilkový prášek. Dno formy nepo plechu je nutné vymazat. Řezy jsou vynikající, přidávám do svých "fofr" receptů. :yes:

VYNIKAJÍCÍ !!!Dělám už po několikáté a vždycky fakt moc dobrá. Tentokrát jsem do půlky zamíchala kakao,udělala jsem spodní část hnědou a vrchní světlou a je taky moc dobrá.Podle rad,tady vyčtených,tak z mouky,pr.do pečiva cukru a másla udělám drobenku a je to lepší.Nestane se,že by tam byl suchej,nenasáklej kousek.Děkuji moc za recept :yes: :yes: :yes:

Tak jsem ji šoupla do trouby. Výsledek vyfotím.:-p

Tamara..::yes::yes::yes:

Tamara.. 1. 2. 2014 19:48
jarda Kadic: já dala 20 dkd.. a rozmýsila je jako v drobence, tak nezůstane na plechu žádná sypká směs. vše se krásně spojí;-)

Terka L.: Píše, polovina másla(125 g)

Vůbec se tam nepíše kolik másla....:no:

Terka L.: Píše se tam polít polovinou másla v přípravě..

Ta buchta je fantastická !!!!:-K V životě bych nevěřila, že se ta sypká směs spojí s tvarohem.. je to spíš zákusek než buchta, dělala jsem dva týdny po sobě a hlavně, klidně bych ji snesla znovu, vždy se jen zapráší a navíc.. když chci menší plech- dám mmenší hrneček a 2 tvarohy.. prostě s málá se udělá zázrak!! :-)) Díky za skvělý receptík .. ;-)když ho po mě někdo chce, čumí jak péro z gauče, jak je to primitivní ! :-K

Tak jsem je dnes udělala a jsou SKVĚLÉ!! Jen máslo cca 20 dkg jsem rozdrolila do mouky a cukru a zbytkem silně vytřela plech.. Při pečení se tvaroh nafoukl, až toho byl plný plech, ale po vytažení s trouby moučník klesl, ale je křehký a vláčný

jsou skvělé,dělala jsem je už dvakrát a vždy se jenom po nich zaprášilo ;-)

V postupu se píše o másle, ale nahoře v ingrediencích není natož množství. :no:

Ahoj , chci se optat jaký se do toho dává tvaroh ? Tučný nebo polotučný ? Nebo je to snad jedno ?? :-)

helca.billje tu opět pout a to se vždycky něco sladkého musí upéct tak ted to peču uvidíme jak to dopadne mám ráda tvarohové koláče jen místo cukru používám sladidla né cukr jse diabetik.cukr se dá nahradit i ovocným nebo hroznovým cukrem .nikdo to nepozná naopak každý si pochvaluje že to není přeslazené.těším se na nové recepty.:-D

Tématické fráze:
tvarohová buchta na plech hrnková, řezy s tvarohem, tvarohové moučníky, nejlepší řezy na plech, tvarohové recepty, tvarohový moučník prostřeno, recepty z tvarohu, řezy na plech, rychly tvarohovy moucnik, tvarohový řez, recepty moučníky, rezy recepty, rychlé dobré recepty na moučníky s tvarohem, moučníky a řezy recepty, recepty s tvarohem, tvarohové, nejlepší řezy, jednoduché moučníky s tvarohem, jednoduché moučníky z tvarohu, zdravý tvarohový moučník bez mouky

Suroviny:
mouka polohrubá, cukr krupice, kypřící prášek, tvaroh, vejce, cukr, cukr vanilkový, mléko, máslo, tuk, mouka hrubá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu