Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Halászlé - maďarská rybí polévka

Tento recept oceníte zejména pokud máte ve svém okolí rybáře, který vás často zásobuje různými druhy právě ulovených ryb. Tuto polévku si navíc zvládnete připravit i venku v kotlíku nad ohněm.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

31. 3. 2009 21:05

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie1 690 kJ / 404 kcal
Bílkoviny18,10 g
Tuky9,98 g
Vláknina16,40 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 143 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy54,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Do základu můžeme použít i vyškvařenou slaninu. Tuto speciální polévku jsem se naučila vařit v Maďarsku. Často se vaří venku v kotlíku u řeky, nemíchá se, jen se hýbe kotlíkem. Nejlepší je z více druhů ryb.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

21. 10. 2014 15:43

tejaja :yes::yes::-))

tejaja tejaja

21. 10. 2014 15:15

ewa: Pozri si originál, maďarsky určite rozumieš, takže ľahko pochopíš podľa receptov z Maďarska, že sa pripravuje rôznymi spôsobmi, nie je jediný recept.;-) Presne ako píše Magduška.
http://aprosef.hu/halaszle_recept
Môžeš si nájsť aj iné recepty na porovnanie.
A keď už budeš hľadať na internete, nájdi si aj niečo zo spoločenskej konverzácie.;-)

ewa

21. 10. 2014 14:07

magdalenka: Co je to za hrůzu? Tohle neni žádná halászlé:-D:-D:-D:-D

magdalenka magdalenka

2. 8. 2014 18:56

jack:Ja áno, ale nie vždy. Častejšia je bez rezancov, len s chlebom podávaná - v halászcsárdach. Rezance povinné nie sú, ja ich doma robievam špeciálne do tejto polievky. Pridala som svoj recept, ako varím ja.
Na nete sa dajú nájsť rôzne obmeny a varianty, každá oblasť má svoj recept.

jack

2. 8. 2014 18:43

v Madarsku jsem snědl spousta halaszle ale nikdy jsem tam rezance neměl :-/

blankabi

23. 2. 2014 09:51

Oridan:Musím s Vámi souhlasit.Tyto dvě polévky se nemůžou srovnávat.Obě jsou sice z ryb,ale díky ingrediencím chuťově každá někde jinde.;-)Já jsem dřív vánoční polévku nikdy nejedla,manžel jí nechtěl,protože mu už od dětství nechutnala.Pak mi kamarádka dala recept,já jí vyzkoušela a od té doby vařím každý rok.Rybinou není vůbec cítit.Halaszle taky určitě vyzkouším,už dlouho mě to láká.

magdalenka magdalenka

2. 2. 2014 11:52

Oridan::yes:

Oridan

2. 2. 2014 07:11

Nechápu jak někdo může hanět naši vánoční polévku z kapra a porovnávat ji s halászlé. To jsou úplně odlišné polévky a chutě.
Obě jsou výtečné, ale musí se udělat silný rybí vývar, což se z jedné hlavy kapra u vánoční polévky neudělá. Já u naší polévky nešetřím. Vaříme ji z několika hlav (4-5), odřezků masa, ocasy
s masem, páteří s masem, nebo celého lína.Vůně máslové jíšky a kořenové zeleniny se druhý den rozprostře do rybího vývaru a je to koncert chuti.
S rohlíčky osmahnutými na másle - no lahoda.:-?

magdalenka magdalenka

19. 1. 2014 20:10

Honza: vďaka za komentár.:-K

Honza

19. 1. 2014 18:12

DUBEN:
To je pravda česká bílá rybí polévka se nadá jíst,ale tato - Halászlé to si dávám s chutí a ani není cítit moc rybinou.
Je to gurmánská polévka.

DUBEN

24. 12. 2013 14:17

TOHLE JE TA SPRAVNA POLIVKA A NE CO DELAJI CESI NA VANOCE TO NA HODNE DALEKO DO NI:yes::yes:

magdalenka magdalenka

6. 8. 2013 21:25

;-)

Mattovica Mattovica

6. 8. 2013 03:36

:yes:

magdalenka magdalenka

23. 6. 2013 09:12

bosanova::-K

bosanova

21. 6. 2013 08:16

Tak jsem si recept oživila a jistě ji udělám. To bude pecka v tom letním počasí! Jako rybu bych asi použila tresku nebo tilapii.

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: halasle halászlé recept originál halaszle halaszle recept halasle recept halasle polevka rybí polévka halasle maďarské halasle halásle madarská polévka polevka halasle maďarská polévka recept na halasle rybí halaslé rybí polévka recept halaslé madarska polevka halasle recept halaszlé madarské polevky recept na halaszle rybí halazsle

Suroviny: cibule, olej, rajče, paprika čerstvá červená, paprika sušená sladká, feferonka, česnek, sůl, smetana zakysaná, voda, vejce, mouka hrubá, sůl

TopRecepty.cz

Halászlé - maďarská rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/3lyR