Suroviny pro 2
2
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 504 kJ / 120 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 1,70 g |
Tuky | 1,11 g |
Vláknina | 2,52 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 24 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 25,23 g |
Postup přípravy
Krok 1: Pokrájejte na tenké plátky okurku i cibuli a pak to smíchejte zlehka dohromady. Do mísy či nádoby navrstvěte 1/3 okurkovo-cibulové směsi a posolte, pak dejte další 1/3 směsi, osolte a zopakujte totéž s poslední částí. Posléze nádobu překryjte potravinářskou folií a dejte do lednice alespoň na 1-2 hodiny. Ty 2 hodiny jsou na chuť doopravdy lepší, pokud máte tu časovou možnost. Navíc z cibule díky nasolení odejde její typická štiplavá chuť a vůně, kvůli které se jí mnoho lidí vyhýbá. Po vytažení okurkovo-cibulové směsi z lednice rukama vyždímejte z okurky a cibule přebytečnou tekutinu a přendejte do čisté mísy.
Krok 2: Vedle v menší misce smíchejte zakysanou smetanu, kopr a cukr dle své chuti. Opepřete, postupně přidávejte balsamico ocet po lžičkách či menších dávkách, promíchávejte a ochutnávejte, dokud nebudete vy sami spokojení. Zde se doopravdy nedá určit přesná míra cukru, balsamica, kopru či soli, neb to je závislé zejména na vašich chuťových buňkách. Takže se nebojte být trošku kreativní a připravit jídlo doopravdy podle sebe. Buďte sami sebou. Okurkovo-cibulový salát se zakysankou je pro tyto experimenty jako stvořený!
Krok 3: Teď už nezbývá ale nic jiného než smíchat dohromady okurkovo-cibulový salát s dressingem ze zakysanky. Hezky to promíchejte dohromady, aby se jednotlivé kousky zeleniny obalily dressingem. Znovu mísu se sálátem zabalte pod potravinářskou folií a dejte alespoň na půl hodiny odležet do chladu, aby se všechny chutě doopravdy prolnuly navzájem. Před podáváním znovu promíchejte, ochutnejte a případně dosolte a dopepřete.
Zveřejněno 22. 9. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Moje poznámka
Okurkovo-cibulový salát se zakysankou (trochu jinak)
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qm7G
Nejnovější recepty
Letní koláč s třešněmi
Přidáno před 56 minutami
Tenké palačinky plněné tvarohem
Přidáno před 15 hodinami
Olivový kořen bez hnětení
Přidáno před 18 hodinami
Letní kuře z grilu s bramborami z uhlí podle šéfkuchařky z Pilsner Urquell Experience
Přidáno před 21 hodinami
Kynuté knedlíky podle Těhotnýho kuchaře
Přidáno 7. 7. 2025 08:57
Cuketový perník
Přidáno 7. 7. 2025 06:03
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kapusta zapékaná s mletým masem
Bajdina před 13 minutami
Palačinky ultratenké a nejlepší z nejlepších
nikolasvabenska před 15 minutami
Uzený guláš
brtna před 38 minutami
Mleté maso s tarhoňou a zeleninou
novakovajanna před 1 hodinou
Rychlá hrníčková bábovka
nikolasvabenska před 1 hodinou
Zasněžená rybízová buchta - báječná a rychlá
janatka před 1 hodinou
Šťavnaté karbanátky se sýrem
Markeeta před 2 hodinami
Brusinky z rybízu
sidonie před 3 hodinami
Chutné vafle
Eliška před 3 hodinami
Tvarohová bublanina s ovocem
VeronikaHa před 12 hodinami
Tématické fráze:
cibulový salát,
cibulový salát s česnekem,
cibulovy salat s koprem,
cibulový salát recept,
vajíčkovo cibulová salátová pomazánka,
vajickovo -cibulova salatova pomazanka .cz,
vajíčkovo -cibulová salátová pomazánka .,
cibulovy dresing s okurkou,
okurkový salát se zakysanou smetanou a koprem a balsamicem,
okurkovo mrkvovy salat
Suroviny:
okurka salátová,
cibule červená,
sůl,
pepř mletý,
smetana zakysaná,
kopr čerstvý,
cukr,
balsamico
Komentáře (1)