Suroviny pro 10
10
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 14 655 kJ / 3 503 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 60,71 g |
| Tuky | 217,37 g |
| Vláknina | 12,15 g |
| Cholesterol | 929 mg |
| Sodík | 578 mg |
| Sůl | 1,34 g |
| Sacharidy | 319,83 g |
Postup přípravy
Krok 1: Dortová forma kulatá 18cm - nejlépe nastavitelná nebo otvírací. Lze i s klasickou formou, jen budou pěny vrstveny na sebe. Ve výsledku budou vidět vrstvy z boku, je to jednodušší a rychlejší a na chuť to nemá žádný vliv.
Krok 2: Formu vyložíme pečícím papírem. Bílky ušleháme s cukrem krupice do tuhého sněhu. Ostatní suroviny smícháme a po částech zašleháváme do sněhu. Dáme do formy a pečeme na 170 stupňů zhruba 15 minut. Upečené vyklopíme z formy a necháme vychladnout.
Krok 3: Formu vyložíme potravinářskou folií a vložíme zpět korpus nebo upneme do nastavitelné formy. Připravíme si čokoládovou pěnu. Vyšleháme šlehačku a odložíme do lednice. Plátky želatiny namočíme do studené vody. Čokoládu rozpustíme ve vodní lázni.
Krok 4: Mléko a cukr přivedeme k varu. Žloutky rozšleháme metličkou a přilijeme trochu horkého mléka. Rozšleháme a vlijeme ke zbytku mléka. Pomalu a za stálého míchání metličkou přivedeme k varu, ale už nevaříme!
Krok 5: Odstavíme a vlijeme rozpuštěnou čokoládu a přidáme vyždímanou nabobtnanou želatinu a vymícháme do hladka. Do vlahého vmícháme připravenou ušlehanou šlehačku a nalijeme na korpus.Dáme do lednice minimálně na 5 hodin.
Krok 6: Na pistáciovou pěnu si uvaříme pudink s cukrem podle návodu. Necháme vychladnou ve vodní lázni za stálého míchání, aby se nám neudělal škraloup. Vyšleháme si šlehačku a zašleháme do studeného pudinku. Připravíme si želatinový ztužovač podle návodu. Tj. ve 100ml vlažné vody šleháme metličkou 30sec. ztužovač. Pak přidáme lžíci směsi a prošleháme, přidáme další lžíci a prošleháme...potom směs se ztužovačem zašleháme rychle do zbývající směsi.
Krok 7: Takto připravenou směs nalijeme buď přímo do formy, kde už je vrstva čoko pěny. Pokud chceme mít ovšem i okraje z této pěny, je třeba upínací formu mírně zvětšit, vyložit folií a teprve potom zalít pistáciovou pěnou, aby nám udělala okraje.
Krok 8: Posypeme sekanými pistáciemi a dáme do druhého dne do lednice. Vyjmeme z formy a podáváme.
Zveřejněno 28. 10. 2015
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pistáciový dortík s čokoládovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xwjn
Moje poznámka
Pistáciový dortík s čokoládovou pěnou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xwjn
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 3 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 2 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 2 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 4 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 5 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 8 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 8 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 8 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 8 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 9 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 9 hodinami
Tématické fráze:
pistáciový dort,
pistáciové dorticky,
pistáciový dort recept,
pistáciový ztužovač,
pistaciovy mini dortik,
pistáciový mini dortík recep,
top recepty pistáciový,
pistaciový cupcake recept,
čokoládová pěna se želatinou,
cheesecake s cokoladovou penou,
dort s pistaciovou penou a mandlemi,
pistáciový cupcakes recepty,
vyšleháme čokoládu s vodou,
dortík do formy18 cm,
pistaciova pen,
pistáciový dort za studena,
tva studeny koláč s ovocem a želatinou,
recept na pistaciovy cupcakes,
mini pistaciovy dortík,
pistaciovy mini dortík recept
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
ořechy pistácie,
cukr moučkový,
mouka hladká,
želatina,
žloutek,
mléko,
cukr krupice,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání,
pudinkový prášek,
mléko plnotučné,
cukr třtinový,
smetana ke šlehání,
ztužovač želatinový
Komentáře (10)
https://www.facebook.com/Dorty-%C5%99ezy-dobroty-2...