Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Zkuste si doma připravit tradiční a vyzkoušený recept našich babiček. Usnadňuje vykašlávání, rozpouští hleny, uvolňuje dýchací cesty. Sirup ze smrkových výhonků lehce nahradí všechny drahé přípravky z lékárny.

Hodnocení receptu je 5,0 (46×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min bez doby odležení

30 min (30 min příprava, bez doby odležení)

29. 4. 2009 22:02

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Na průdušky, kašel, zvyšuje imunitu, rozpouští hleny, zmírňuje revma, tiší bolesti končetin, svalů a záněty šlach, podporuje prokrvení kůže. Užívá se 1 polévková lžíce každé ráno. Pokud je to onemocnění chronické a stále se vrací v určité době, je dobré užívat preventivně a tak se zabrání "rozjetí" nemoci!

Recept je z rodinné pokladnice našich receptů z bylinek, které se dědí po generace!!!

Sirup má velmi příjemnou chuť a výborný je také proti kašli!

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 5. 2009 19:36

:-O Holky, já nevím,co se tady včera semlelo a co za príspěvky se tady pořád řeší. Vybušná tady nepíše nic o rodinném receptu, tak proč se zdůrazňuje, že se ji věří:-O Já si to opravdu pamatuju z dětství, že to dělala teta ale maminka to nedělala a tu chuť si už opravdu nevybavím. Nějak více jsme měli doma ten sirup z divizny, tak na ten si vzpomenu.

tejaja tejaja

1. 5. 2009 18:46

Janka, živica = pryskyřice;-):-D

tejaja tejaja

1. 5. 2009 18:40

Robila nám to babička v detstve, mám už nejaký ten rok za sebou, ale tá chuť je taká výnimočná, že ju mám doteraz na jazyku. Nedá sa zabudnúť. Verím Výbušnej, je vidieť, že to nepozná a nerobí sa, že je to ich starý rodinný recept. Proste sa pýta na chuť, pretože to skutočne nepozná. Má to príjemnú citrónovosladkú chuť s jemnou vôňou ihličia, ale nie starého ihličia, ale tých jemných výhonkov. Rozhodne sa to nepridáva ako šťava do vody ani čaju. Používa sa ako liek, ráno a večer jednu lyžicu priamo do pusy. Teda žiadny čaj.

vybusna vybusna

1. 5. 2009 13:12

no tak nie alpa...ale lesana;-) a zivica je vlastne ta smola......boze...pryskyrice

Jana Pá

1. 5. 2009 11:53

vybusna, nevím, jak si přišla na "alpu":-? voní to přímo lesem :-! a copak je zivica:-?, to já "čechoslovák" neznám;-(, ale ten sirupek si dáš např. do čaje - jen lžičku, nebo do půllitru - více, jak kdo chce, nebo jen do vody místo šťávy sladké, Terezko, také máš pravdu, já hledala včera příspěvky - ale byly mimo ;-(, nevím proč, se maže diskuze:-?:-O Bylo to přání někoho :-?:-((

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 5. 2009 09:42

Vybušná, já ti opravdu neodpovím, je to už strašně hodně let, byla jsem malá a tu chuť si už opravdu nevybavím, abych ti ji popsala. Určitě ji někdo popíše, kdo to dělá pořád;-)

vybusna vybusna

1. 5. 2009 09:37

merylas:-D
a okrem pocitu z alpy...necitit v tom zivicu?

Merylas Merylas (moderátorka)

1. 5. 2009 09:27

Výbušná, Ty máš něco proti Alpě?:-D Já mám tento recept taky spojený s dětstvím, sirup dělala moje teta, vždy podělila rodinu, ale tu chuť si už nedovedu vybavit je to dlouho. Ještě si vzpomínám, že tak nějak podobně prosypávala cukrem květy divizny. Každý den sbírala květy a přidávala do té láhve. Tu chuť u té divizny si ještě vybavím.

tejaja tejaja

1. 5. 2009 07:13

Nechcem nikoho uraziť, ale fakt si niekto myslí, že mazaním príspevkov bude kvalita tohto webu na vysokej úrovni ?

vybusna vybusna

1. 5. 2009 00:10

prosim vas pekne ludia, ako toto chuti....ja by som mala pocit, ze pijem alpu....

Bibinka Bibinka

30. 4. 2009 22:36

Odpoledne jsem si větvičky naložila. Nemusela jsem jít ani do lesa, protože jednu boční stranu zahrady máme ze smrků, jako živý plot-rovnou jsem to nafotila a dala sem;-):-)

JanaDorazinova JanaDorazinova

30. 4. 2009 16:08

Tak to já jsem o tom slyšela a proto ho sem Bibinka dala. Jsem moc ráda, už je v oblíbených a myslím, že každému se může hodit. Terezko, tobě jsem za tenhle recept jedničku dala i na receptech.cz a tady patří Bibince už za to, že byla tak hodná a dala ho tady;-):yes:

cathleen cathleen (moderátorka)

30. 4. 2009 09:56

Recept znám už hodně dlouho, stejný a z Receptů.cz ho tedy rozhodně nemám.....:-p
Dělávala ho naše sousedka, mohla by být mou babičkou...takže bude asi hojně rozšířený.

janana

30. 4. 2009 09:24

Dělávaly už naše babičky a prababičky:-):-D:-p. Musí se použít mladé výhonky, světle zelené do těch 5 cm, jak píše Bibinka. V dřívějších dobách se myslím nedával citron, ale tím nic nepokazíme, spíš naopak.:-):yes:

Gabina

30. 4. 2009 08:34

To znám, je výborný :-p

1 13 14 15 16

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: sirup z jehličí sirup z mladého jehličí sirup ze smrkového jehličí med z jehličí smrčkový sirup sirup ze smrkového jehličí recept sirup z jehličí recept smrkové špičky recept na sirup z jehličí sirup z borovice recept borovicový sirup recept med z mladého jehličí med ze smrkového jehličí sirup ze smrcku borovicový med recept sirup z mladého jehličí recept med z borovice recept med z smrkového jehličí šťáva ze smrkových větviček smrčkový med

Suroviny: výhonky ze smrkových větviček, cukr krystal, citron bio

TopRecepty.cz

Sirup ze smrkových výhonků (pro Janinu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/j25R