Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankový chléb

Čím dál tím více lidí se zajímá o zdravou výživu, a tak se stále častěji v našem jídelníčku objevuje i dříve opomíjená pohanka. I když je při přípravě chleba z pohankové mouky potřeba trpělivosti kvůli dlouhému kynutí, odmění se vám vynikající chutí.

Hodnocení receptu je 4,8 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 95 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 80 min bez doby kynutí cca 30 hodin

95 min (15 min příprava + 80 min tepelná úprava, bez doby kynutí cca 30 hodin)

29. 4. 2016 09:18

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie9 530 kJ / 2 278 kcal
Bílkoviny59,73 g
Tuky35,15 g
Vláknina39,38 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,43 g
Sůl16,05 g
Sacharidy410,93 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Recept mám od švagrovho bratranca. Chlieb je neskutočne dobrý, len potrebuje ozaj poriadne vykvasiť, aby nebol po upečení tvrdý. Kľudne tých 36 hodín.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tejaja tejaja

4. 5. 2016 09:52

Werdula: Na uvedené množstvo pohánkovej múky nemôžete mať riedke cesto, ak použijete pol litra vody. Pozrite fotky, tam cesto máte odfotené. Nie je to pevná guľa, ale ani riedke. Nezhustlo vám to, kým ste tu písali komentár? Ono múka vodu nasaje. ;-) Teba tých 700 ml vody. ;-)

popoluska340 popoluska340

4. 5. 2016 09:51

Werdula ja som dala celych 7 dcl vody,a cesto v pohode.Ako myslis riedke,a dala si tam cele mnozstvo muky 500g.Cesto v mojom pripade bolo dobre.Pozri fota hore,ako vyzaralo v mise.Ono este zhustne,je tam psylium,a to zahusti cesto.Ono bobtna vo vode.

Werdula

4. 5. 2016 08:59

prosím Vás, jakou konzistenci má těsto, přilila jsem pouze na dané množství 500 ml vody a je to řídké

hosta hosta

2. 5. 2016 21:00

tejaja: zkusím a poreferuju:-D

tejaja tejaja

2. 5. 2016 20:14

popoluska340: Ďakujem ti veľmi pekne za fotky a za vyskúšanie. :-K

tejaja tejaja

2. 5. 2016 20:14

hosta: Jitka, nabobtnalo mi to 1x určite. Chce to ale skutočne čas, neponáhľať sa, aspoň tých 24 hod pekne v teple. Inak som bola upozornená, že to bude tvrdé, ak to nenechám dostatočne dlhý čas. :-)

popoluska340 popoluska340

2. 5. 2016 20:11

hosta: fakt je dobry,neni tvrdy.A ziadne kvasnice tam nejdu.Ja co som robila z praskom do peciva,tak bol tvrdy.A ked som isla dat cesto do formy,do hranatej som davala,tak som to premiesala,a citila som,ze kyslo.Mala som ho 27 hodin v mise.

hosta hosta

2. 5. 2016 19:54

Tak já taky zkusím. Fakt tolik nabude bez jakýchkoliv kvasnic? Tou nabobtnalou vlákninou?:yes:

popoluska340 popoluska340

2. 5. 2016 19:20

Dievcata moje,uz som odkrojila 1 platok,a aj ho zjedla.Uzasny len z muky a ziadnych eciek.Foto je prilozene.Po vychladnuti,nakrajam,a ulozim v mraznicke.:yes::yes::yes::-K

popoluska340 popoluska340

2. 5. 2016 17:15

CHlebik je uz upeceny,a prave sa chladi.Foto je prilozene.Uz sa neviem dockat,kedy bude vychladnuty,aby som ho ochutnala.

popoluska340 popoluska340

1. 5. 2016 14:37

Dievcata cesto uz kysnie.Prilozila som aj foto.Dala som 250g celozrnnej pohankovej+ 250g hladkej pohankovej.A zajtra sa ide piect.

mysulka mysulka

1. 5. 2016 11:00

:yes: určitě zkusím:yes:

tejaja tejaja

30. 4. 2016 22:13

Ďakujem všetkým za pekné komentáre.:-K

tejaja tejaja

30. 4. 2016 21:59

Lucie: Neviem ti povedať. pekáreň mám a pečiem v nej už 9 rokov, ale tento chlebík som dostala takto a takto som ho piekla. Neviem ti poradiť, možno cathleen by poradila, aj s dĺžkou pečenia v pekárni. ;-)

popoluska340 popoluska340

30. 4. 2016 17:16

CHlebik sa mi paci.Receptik uz je ulozenyna vyskusanie.Som bezlepkarka,tak sa do neho len pustit.Uz som robila pohankovy chlebik,len ten bol z praskom do peciva.A musim povedat,ze bol vyborny.Ale tento ma viacej oslovil,ze ziadne drozdi,a kypridla.Urcite mi bude chutit.Posielam bodiky.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

1 2 3 4 5

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pohankový chléb pohankový chléb pohankový chléb recept pohankovy chleba recept na pohankový chleba recept na pohankový chléb pohankovy chleba recept pohankový domácí chleba pohankovy chleba z psyllium recepty.cz domácí pohankovy chleb bezlepkový pohankový chleba recept recept na chleba recept na pohankovy chle nekynutý chléb pohankový recept pohankový chléb pohankový chléb kváskový recept pohankový domácí chléb bezlepkový pohankový chléb recept domácí pohankový chleba chleba z pohankové mouky

Suroviny: mouka pohanková, sůl, kmín celý, psylia, slunečnice loupaná, semínka dýňová, semínka sezamová, voda

TopRecepty.cz

Pohankový chléb

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lgy1