Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pomalá kachna

Pečená kachna si zaslouží pečlivou přípravu a dostatek času v troubě. Podle tohoto receptu ji upečeme šťavnatou, s křupavou kůrčičkou a velkou spoustou lahodné, husté šťávy. Podáváme ji nejraději ke knedlíkům a zelí.

Hodnocení receptu je 5,0 (104×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 280 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 270 min

280 min (10 min příprava + 270 min tepelná úprava)

11. 5. 2009 16:18

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

maris maris

1. 8. 2009 21:32

vybusna - to Ti věřím, já znám tento způsob od Jany Zatloukalové - Florentýny, jako Eliza, a od té doby už jinak nedělám ;-)

vybusna vybusna

1. 8. 2009 21:27

piekla som iba jedno stehno tak mi stacilo bohate 3 a pol hodiny...ludia moji a fakt je to pravda...zapla som bravosku...remosku som nemohla pouzit, pretoze ta nema termostat..dala som ju na 5ku..(na stupnici 1 az 10) a fakticky som sa o to vobec nestarala..manzel obchadzal ako divy pes dingo...a mala som co robit aby som stihla odfotit.
...btw....ta kost na hellinom fote je kuzelna :-*

tejaja tejaja

12. 5. 2009 10:51

Poznám pod názvom Kachna bez práce:-D

Gabina

12. 5. 2009 08:06

Tuto kachnu jsem dělala několikrát a je výborná. :yes: Pekla jsem 5 hodin při 120 °C.

Vaclav Fronek Vaclav Fronek

12. 5. 2009 07:40

Tedy Helo. Já ti řeknu, že jsi dobrá a ODVAHA. Nevím, zda bych si troufnul péci kachnu 4 hod., neodkrývat a nemrknout se. Jink za kachničku vždy +bodík a velkej.Mńam

Bibinka Bibinka

11. 5. 2009 19:33

Holky, to vám musím říct-loni jsem na jistých stránkách našla velmi podobný receptík a kachna se bez otvírání pekla 5 hodin. V lednici kachnička, na kterou jsme se moc těšili:-! Za necelé 3 hodiny pečení mi manžel povídá, zdá se mi, že se tu něco pálí a děsně to smrdí:-? no ve mě by se krve nedořezal a jasně kachnička-mrcha jedna-byla na uhel a ani pro pidi, nebylo co obírat-úplnej DĚS BĚS:-ONěco jsem musela udělat špatně, ale do dneška nevím co, tak to raději už zkoušet nebudu;-)Větralo se několik dní a venku byl pěknej mráz:-8:-D

Eliza Eliza

11. 5. 2009 19:15

Tuhle kachnu jsem pekla už několikrát, znám ji od Jany Zatloukalové (Bistro Florentýna). Mně se tato příprava osvědčila, chutná i mému tchánovi a to je co říct - je to takový ten typ, co uznává jen tradiční a českou kuchyni :-*. Bodík můžu poslat bez jakýchkoli pochyb :yes::-p!

pipre pipre

11. 5. 2009 18:33

Spagetko, na hubnutí to teda nevypadá :-D, ani to koukání, začaly se mi sbíhat sliny a musela jsem si jít hned dát něco na zub, abych nepolykala naprázdno..a potom mám jíst střídmě, abych shodila aspoň půl kilo za měsíc ;-(....:-))

spagetka spagetka

11. 5. 2009 17:49

;-( :-DDěvčata, tohle nevypadá na hubnutí ...:-p;-):yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

11. 5. 2009 17:39

No, Jani, tak to jsem na tom stejně:-(:-D:-)):yes:

HankaR. HankaR.

11. 5. 2009 17:22

:yes: Takto peču kachnu v pomalém hrnci, pěkně přes noc a je skvělá:yes:

pipre pipre

11. 5. 2009 17:05

Mňam! :-p Já už začínám přibírat jen z toho koukání na ty dobroty tady :-D:yes:

1 4 5 6

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: kachna recepty pomalé pečení pomale peceni kachny kachna recept kachna recept pomale peceni kachna recepty pomalé pečení kachna recepty kachna recept na kachnu kachna pomalé pečení recepty pomale peceni kachny pomalu pečená kachna kachna v pomalém hrnci kacena pomale peceni jak se pece kachna jak upect kachnu recept kachna kachna pečená 12 hodin pečeni kachny pomalé pečení husy

Suroviny: kachna, sůl, kmín celý, majoránka

TopRecepty.cz

Pomalá kachna

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wjgw