Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 15 637 kJ / 3 737 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 61,42 g |
| Tuky | 172,20 g |
| Vláknina | 4,90 g |
| Cholesterol | 1,40 g |
| Sodík | 555 mg |
| Sůl | 1,44 g |
| Sacharidy | 420,57 g |
Postup přípravy
Krok 1: Bílky vyšleháme s polovinou cukru, žloutky pak s druhou polovinou cukru a 2 lžícemi horké vody (ne vařící). Opatrně zamícháme dohromady žloutky se sněhem, pomalu přimícháme prosátou mouku s kypřícím práškem a vylijeme na plech s pečícím papírem. Pečeme cca 25 - 30 minut v předehřáté troubě na 175°C. Necháme vychladnout a vykrájíme z korpusu úsporně kolečka.
Krok 2: Jahodové želé:
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Jahody dáme do kastrůlku s cukrem, rozmixujeme a zahříváme, dokud se cukr nerozpustí. Nevaříme. Mezitím si namočíme želatinu v troše studené vody (cca 5 min.). Vyždímeme ji a přidáme k jahodám a mícháme, dokud se nerozpustí. Nesmí se vařit! potom vylijeme nejlépe do silikonové formy na koláč a necháme ztuhnout. Lepší je si želé připravit den předen. Krok 3: Kolečka vykrojená z korpusu zakapeme rumem (pro děti třeba jahodovým sirupem), dáme slabou vrstvu krému, položíme kolečko jahodového želé a nahoru vytvoříme čepici ozdobnou trezírovací trubičkou. Špičku čepičky dozdobíme perličkou a celé dáme do papírového košíčku.
Zveřejněno 23. 6. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Moje poznámka
Jahodový mls
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/BmxJ
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 21 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno 25. 12. 2025 18:13:53
Sladké snídaňové briošky
Přidáno 25. 12. 2025 17:48:09
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno 25. 12. 2025 17:18:18
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno 25. 12. 2025 15:36:31
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánoční poleno
Slaninova.L. před 9 hodinami
Sváteční kakao
Kajkajak před 10 hodinami
Polévka ze zbylé čočky
Vaha 1972 před 10 hodinami
Bramborová pomazánka
Kamuna před 11 hodinami
Sýrová kolečka
zonoro před 12 hodinami
Panenkové medailonky se žampionovou omáčkou
knihomolka před 15 hodinami
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 16 hodinami
Tvarohová štola
Petra.J. před 16 hodinami
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 17 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 17 hodinami
Tématické fráze:
jahodovy mls,
retro jahodový pohár,
pohár retro recept,
retro zakusky recept,
ořechový zákusek s jahodam,
jahdovy mls,
jahodový zákusek s zelem,
jahodovy zakusek se želé,
letní jahodové zákusky,
jahodový pohár retro,
retro recepty jahodová pěna,
retro ananasový pohár,
retro jahodový zákusek recept,
retro jahodove rezy,
jahodová karkulka,
jahodove dobroty
Suroviny:
vejce,
mouka hladká,
cukr krupice,
kypřící prášek,
voda,
jahody,
cukr krupice,
želatina,
mléko,
pudink,
cukr,
žloutek,
máslo,
máslo,
rum,
rum,
zdobení
Komentáře (6)
ale ze všeho nejraději mám tartaletky