Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Objevte kouzlo tradiční zelňačky připravené z uzeného vývaru a šťavnatého masa! Tato polévka je dokonalou kombinací kysaného zelí, jemného uzeného masa a bohaté chuti, která vás zahřeje i zasytí.
Suroviny pro 5 porcí
5porcí
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 815 kJ / 673 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 23,03 g |
Tuky | 37,09 g |
Vláknina | 13,16 g |
Cholesterol | 74 mg |
Sodík | 1,68 g |
Sůl | 4,10 g |
Sacharidy | 56,35 g |
Postup přípravy
Krok 1: Brambory oloupeme, nakrájíme na kostky a dáme vařit se solí zvlášť do hrnce.
Krok 2: Vývar přivedeme k varu a přidáme zelí i s nálevem. Společně uvaříme s kmínem a solí (s tou opatrně, vývar už bývá dost slaný).
Krok 3: Cibuli nakrájíme na drobno a zpěníme na másle. Zasypeme moukou, po chvíli paprikou a krátce orestujeme. Jíšku přidáme k zelí a povaříme.
Krok 4: Před koncem vsypeme uvařené brambory, nakrájené maso a přilijeme sladkou smetanu.
Krok 5: Společně necháme jen chviličku povařit, aby se smetana nesrazila. Dochutíme, případně dosladíme, pokud je zelí moc kyselé.
Krok 6: Na talíři ozdobíme kopečkem zakysané smetany.
Zveřejněno 12. 7. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Moje poznámka
Zelňačka z uzeného vývaru a masa
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/k0Qx
Nejnovější recepty
Tzatziki
Přidáno před 6 minutami
Rajčatový tataráček
Přidáno před 2 hodinami
Hráškové řízečky
Přidáno před 16 hodinami
Tarhoňa s kuřecím masem a pikantní rajčatovou omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Špaldový chléb rychlý, bez hnětení, v troubě
Přidáno před 18 hodinami
Proteinové ovesné vločky s malinovým proteinem a hořkou čokoládou
Přidáno 10. 7. 2025 15:47:10
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Třešňové / višňové kynuté knedlíky
lenisekone před 44 minutami
Třešňový pohár
lenisekone před 45 minutami
Bůček na zázvoru pečený s bramborami
evaeff před 1 hodinou
Vepřová krkovice „ADŽIKA“ na smetanových fazolkách
Istar před 1 hodinou
Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou
vendulkascake před 2 hodinami
Slepičí polévka se zázvorem a hříbky
bhsvls před 7 hodinami
Cikánské řízky
Liberko před 12 hodinami
Luxusní a rychlý makovník
Injathefox před 14 hodinami
Cuketovo sýrové kuličky
iveta.kroul před 15 hodinami
Pikantní vepřová kýta
rastislav007 před 15 hodinami
Tématické fráze:
zelnacka s uzenym masem,
zelnačka z uzených žeber,
zelnačka z uzených žeber,
polévka zelňačka s uzeným masem,
zelňačka s uzených žeber,
zelňačka z kyselého zelí s uzeným masem,
vývar z uzených žeber,
zelnačka polévka s uzeným,
recept na zelňačku s uzeným masem,
zelnacka s uzenym,
vývar z uzeného,
uzena zelňačka,
zelňačka recept,
zelnačka z uzenych uzených žeber,
zelňačka z uzeným masem,
uzený vývar,
zelňačka z kyselého zelí a žeber,
zelňačka z kyselého zelí a uzeným masem,
zelnacka z zeber,
zelná polévka z kolene
Suroviny:
vývar masový,
maso uzené,
zelí kysané,
brambory,
cibule,
máslo,
mouka hladká,
paprika sušená sladká,
smetana na vaření,
kmín celý,
sůl,
pepř mletý,
cukr,
smetana kysaná
Komentáře (21)
Sráží se vám smetana? Nu...neumíte vařit.
Jestli smetanu ohřejete a pak vlijete do něčeho horkého, tak se nesrazí...
https://www.toprecepty.cz/recept/14931-uzena-zelna...
smím se zeptat, to jste vařila obě?
I u nás je tato zelňačka v oblibě