Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 8 094 kJ / 1 935 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 26,72 g |
| Tuky | 116,77 g |
| Vláknina | 33,34 g |
| Cholesterol | 70 mg |
| Sodík | 1,68 g |
| Sůl | 4,00 g |
| Sacharidy | 181,07 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 17. 5. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zámecké brambory od Oty Jiráka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ElXN
Moje poznámka
Zámecké brambory od Oty Jiráka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ElXN
Nejnovější recepty
Listové těsto na 3 způsoby
Přidáno před 6 hodinami
Vánočka podle Mirky van Gils Slavíkové
Přidáno před 19 hodinami
Sladké snídaňové briošky
Přidáno před 20 hodinami
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 20 hodinami
Piškotový dort s tvarohovým krémem vhodný pro žlučníkáře
Přidáno před 22 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Maminčina svíčková - snadná i pro začátečníky
Iloonka před 1 hodinou
Tvarohová štola
Petra.J. před 1 hodinou
Vánočka s mandlemi a rozinkami po sto prvé
Pavlinaa před 2 hodinami
Těsto na bramborové knedlíky
lenka64892 před 2 hodinami
Hrníčková bábovka
Barun před 2 hodinami
Babiččiny "startovací" žemličky (jinak housky)
ferda30 před 2 hodinami
Panenka pečená v pepřové omáčce
markuschka79 před 4 hodinami
Zelňačka (klasika)
Darwin před 4 hodinami
Bílková bábovka
Pavluska75 před 5 hodinami
Tématické fráze:
top recepty grilované brambory se slaninou,
brambory recepty,
recepty z brambor,
zámecké brambory příloha,
zámecké brambory-recept,
přílohy z brambor,
recepty brambory,
zamecke recepty,
pečené zámecké brambory,
pečené zámecké brambory,
brambory recept,
dobroty od oty,
zámecké pečené brambory,
grilovaný pangacius,
priloha zamecke brambory,
smetanové brambory přiloha,
recepty na brambory,
brambory se smetanou,
druhy brambor,
dobroty z brambor
Suroviny:
brambory,
slanina anglická,
olej olivový,
cibule,
česnek,
smetana zakysaná,
sůl,
pepř,
máslo,
olej olivový
Komentáře (12)
Pokud jde o množství omastku - já měla hodně libovou anglickou a ta cibulka se téměř neměla na čem opékat, tak jsem dala trochu olovového oleje (mrkni na moje fotky - v ničem to neplave). Máslem to vymazávám, protože z toho smaltu to jinak musím seškrabávat nožem
A co se smetany týče - klidně můžeš dát šlehačku, bude to ale ještě o řád tučnější. Nám to chutná s 11% zakysankou.
Jani R. - pošli jim tam zeťáka s tou jeho restaurací
Také je vám líto, že už nedávají prima vařečku