Červená kuřecí čtvrtka

Suroviny

1 kuřecí čtvrtka
Na marinádu:
1 dl suchého červeného vína
1 PL kečupu s chilli (nebo jiný ostřejší kečup)
1 PL bavorské hořčice
1 KL sojové omáčky
2 PL Ratatouille – viz Poznámka

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu a očištěnou čtvrtku do ní vložíme, pěkně obalíme marinádou ze všech stran, necháme hřbetem nahoru a občas ještě povrch potíráme marinádou. Marinujeme ideálně přes noc.

  2. Kvalitní wok pánev jen vystříkneme olejem, rozpálíme a maso okapané z marinády v ní zatáhneme z obou stran. Pak podlijeme marinádou jen do třetiny výše masa a dusíme na mírném stupni na jedné i druhé straně po 20 minutách, poléváme povrch masa vypečenou marinádou a pomaličku doléváme zbytek marinády dle potřeby.

  3. Dělala jsem bez přílohy, ale určitě je možné použít těstoviny, rýži, brambory

Poznámka od kuchařky

Použila jsem svou vlastní směs:

https://www.toprecepty.cz/recept/48957-cuketa-se-z...

Komentáře k receptu Červená kuřecí čtvrtka

Tématické fráze: kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky recepty kuřecí čtvrtky recept vynikající kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtka kuřecí čtvrtka recepty top recepty kuřecí čtvrtky recept na kuřecí čtvrtky kureci ctvrtky na červeném víně kureci ctvrtka recept kuře recepty kureci ctvrtky na kečup maminciny kureci ctvrtky kureci ctvrtky s marinadou na bramborach kuřecí čtvrtky horcice recepty recept kuřecí čtvrtky kureci bez přílohy