Červená kuřecí čtvrtka

spagetka Kuchařka: spagetka

Drůbeží maso 6 názorů

Suroviny

1 kuřecí čtvrtka
Na marinádu:
1 dl suchého červeného vína
1 PL kečupu s chilli (nebo jiný ostřejší kečup)
1 PL bavorské hořčice
1 KL sojové omáčky
2 PL Ratatouille – viz Poznámka
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme přísady na marinádu a očištěnou čtvrtku do ní vložíme, pěkně obalíme marinádou ze všech stran, necháme hřbetem nahoru a občas ještě povrch potíráme marinádou. Marinujeme ideálně přes noc.

  2. Kvalitní wok pánev jen vystříkneme olejem, rozpálíme a maso okapané z marinády v ní zatáhneme z obou stran. Pak podlijeme marinádou jen do třetiny výše masa a dusíme na mírném stupni na jedné i druhé straně po 20 minutách, poléváme povrch masa vypečenou marinádou a pomaličku doléváme zbytek marinády dle potřeby.

  3. Dělala jsem bez přílohy, ale určitě je možné použít těstoviny, rýži, brambory

Poznámka

Použila jsem svou vlastní směs:

https://www.toprecepty.cz/recept/48957-cuketa-se-z...

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 7 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Červená kuřecí čtvrtka

Tématické fráze: kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtky recepty kuřecí čtvrtky recept vynikající kuřecí čtvrtky kuřecí čtvrtka kuřecí čtvrtka recepty top recepty kuřecí čtvrtky recept na kuřecí čtvrtky kureci ctvrtky na červeném víně kureci ctvrtka recept kuře recepty kureci ctvrtky na kečup maminciny kureci ctvrtky kureci ctvrtky s marinadou na bramborach kuřecí čtvrtky horcice recepty recept kuřecí čtvrtky kureci bez přílohy

Zapomněl/a jsem heslo