Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 22 817 kJ / 5 453 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 145,23 g |
Tuky | 232,03 g |
Vláknina | 26,20 g |
Cholesterol | 1,98 g |
Sodík | 566 mg |
Sůl | 1,49 g |
Sacharidy | 682,99 g |
Postup přípravy
Kroupy několikrát důkladně propláchneme, přendáme je do hrnce s vodou a vaříme, dokud nebudou zcela měkké. Zcedíme je a necháme vychladnout. Lepší je uvařit je třeba den předem. Krok 2: V kastrůlku z mléka, žloutků, cukru, mouky a citronové kůry za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Uvařenou sundáme z kamen a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme tvaroh, přidáme skořici a přimícháme měkké, vychladlé kroupy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do připraveného krému s kroupami. Krok 3: Z těsta vyválíme plát, který bude přesahovat i přes okraje formy. Část těsta necháme stranou na pozdější dokončení. Dno formy trošku propíchneme vidličkou.
Všechnu náplň vlijeme na připravený korpus a uhladíme povrch krému. Z těsta, které nám zbylo, vyválíme placku a vykrájíme motivy, které položíme na krém. Můžeme vytvořit místo vykrájených ozdob třeba i mřížku. Krok 4: Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 40-50 minut. Když začne na povrchu hnědnout, přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Upečený necháme vychladnout ve vypnuté troubě. S krájením je lépe počkat do dalšího dne, až úplně ztuhne.
Zveřejněno 15. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Moje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 6 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 10 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno před 20 hodinami
Vafle z párků a vajíček
Přidáno před 23 hodinami
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno před 23 hodinami
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno před 23 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 15 minutami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 19 minutami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 47 minutami
Buchta Fešák
LuccHansel před 1 hodinou
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 1 hodinou
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 1 hodinou
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 2 hodinami
Pečená švestková povidla
perseus před 2 hodinami
Šťavnaté zapečené kotlety
librz před 3 hodinami
Ovocné tvarohové knedlíky
Ashelin před 4 hodinami
Tématické fráze:
kroupy s tvarohem,
tasty tvarohovy koláč,
neapolský koláč s tvarohem,
koláč z hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
mléko,
tvaroh plnotučný,
kroupy,
cukr,
mléko,
skořice,
žloutek,
mouka hladká,
citron
Komentáře (9)
No, ani by mě nenapadlo, že v české kotlině se do tohoto někdo pustí