Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 22 817 kJ / 5 453 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 145,23 g |
| Tuky | 232,03 g |
| Vláknina | 26,20 g |
| Cholesterol | 1,98 g |
| Sodík | 566 mg |
| Sůl | 1,49 g |
| Sacharidy | 682,99 g |
Postup přípravy
Kroupy několikrát důkladně propláchneme, přendáme je do hrnce s vodou a vaříme, dokud nebudou zcela měkké. Zcedíme je a necháme vychladnout. Lepší je uvařit je třeba den předem. Krok 2: V kastrůlku z mléka, žloutků, cukru, mouky a citronové kůry za stálého míchání uvaříme hustou kaši.
Uvařenou sundáme z kamen a necháme vychladnout. Do vychladlé kaše zašleháme tvaroh, přidáme skořici a přimícháme měkké, vychladlé kroupy.
Z bílků vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zapracujeme do připraveného krému s kroupami. Krok 3: Z těsta vyválíme plát, který bude přesahovat i přes okraje formy. Část těsta necháme stranou na pozdější dokončení. Dno formy trošku propíchneme vidličkou.
Všechnu náplň vlijeme na připravený korpus a uhladíme povrch krému. Z těsta, které nám zbylo, vyválíme placku a vykrájíme motivy, které položíme na krém. Můžeme vytvořit místo vykrájených ozdob třeba i mřížku. Krok 4: Koláč dáme do předehřáté trouby a pečeme na 180 stupňů zhruba 40-50 minut. Když začne na povrchu hnědnout, přikryjeme alobalem nebo pečícím papírem. Upečený necháme vychladnout ve vypnuté troubě. S krájením je lépe počkat do dalšího dne, až úplně ztuhne.
Zveřejněno 15. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Moje poznámka
Neapolský koláč
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/rlDB
Nejnovější recepty
Hřejivý karamelový Salko likér
Přidáno před 5 hodinami
Tvarohová štóla s citronovou polevou podle Josefa Maršálka
Přidáno před 6 hodinami
Rybí polévka s jikrami
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové placičky s povidlovou omáčkou
Přidáno před 19 hodinami
Šťouchané brambory s uzeným lososem
Přidáno před 19 hodinami
Halušky s vinnou klobásou
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Paprikový perkelt s vařenými vejci
MilosCz před 25 minutami
Autentické špagety carbonara podle Emanuela
jana.kulkova před 1 hodinou
Babiččin vaječný koňak
[email protected] před 2 hodinami
Hovězí polévka - přesnídávková
Jan Nemec před 5 hodinami
Išlské dortíčky
dra.carol před 6 hodinami
Bramborový salát na chlebíčky
JanaEly před 6 hodinami
Ořechy s krémem
h.skrobankova před 13 hodinami
Košíčky Izidor
zvon23 před 16 hodinami
Listový salát s ořechy
Limek před 16 hodinami
Plátky z krkovičky s omáčkou ze zeleného pepře
Limek před 16 hodinami
Tématické fráze:
kroupy s tvarohem,
tasty tvarohovy koláč,
neapolský koláč s tvarohem,
koláč z hladké mouky
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
šťáva citronová,
prášek do pečiva,
mléko,
tvaroh plnotučný,
kroupy,
cukr,
mléko,
skořice,
žloutek,
mouka hladká,
citron
Komentáře (9)
No, ani by mě nenapadlo, že v české kotlině se do tohoto někdo pustí