Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 835 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,71 g |
Tuky | 79,83 g |
Vláknina | 15,23 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 196,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny.
Krok 2: V mezičase si připravíme náplň.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Moje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Nejnovější recepty
Tuňáková pomazánka s cottage a vejci
Přidáno před 15 hodinami
Pečená kuřecí stehna se žampionovo-játrovou omáčkou
Přidáno před 16 hodinami
Meruňkový páj s tvarohem
Přidáno před 22 hodinami
Caesar salát naší rodiny
Přidáno před 22 hodinami
Slávky na asijský způsob
Přidáno před 23 hodinami
Kuřecí roláda s meruňkami a kuskusem
Přidáno 18. 6. 2025 11:00
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brokolicovo-celerová polévka
TondaJ před 5 minutami
Plněné papriky s rajskou omáčkou
Kdyzjehlad před 4 hodinami
Ovesné placičky s brokolicí
Brumaire před 10 hodinami
Sirup z kopřiv
Sarka3 před 11 hodinami
Rychlé vafle bez vajec a cukru
Gourmandise před 12 hodinami
Domácí krtkův dort
Ivinaa před 12 hodinami
Kedlubny do mrazáku
Merylas před 13 hodinami
Nadýchaný perník
ferda30 před 14 hodinami
Masopustní šišky (univerzální těsto na koblihy, vdolky a šišky)
Danniel před 17 hodinami
Krůtí kousky s mrkví a žampiony
Ivca14 před 17 hodinami
Tématické fráze:
královná moučníku,rercept
Suroviny:
mouka,
tuk hera,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
kůra citronová,
šťáva citronová,
jablko,
mrkev,
ořechy vlašské,
med,
kůra citronová
Komentáře (10)
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/