Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 6 835 kJ / 1 634 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 24,71 g |
Tuky | 79,83 g |
Vláknina | 15,23 g |
Cholesterol | 213 mg |
Sodík | 223 mg |
Sůl | 0,53 g |
Sacharidy | 196,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nejdříve z uvedených surovin vypracujeme těsto, zabalíme ho do potravinové fólie a necháme v ledničce odpočinout asi půl hodiny.
Krok 2: V mezičase si připravíme náplň.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Nastrouháme jablka bez slupky, mrkev, citronovu kůru, přidáme mleté vlašské ořechy, med a vše spojíme. Krok 3: Odpočinuté těsto vyválíme na tenký plát. Obkreslíme formu-viz foto, aby těsto přesně odpovídalo její velikosti a dáme ho do formy. Zbytek těsta budeme potřebovat na zakrytí moučníku. Těsto vyválíme, uděláme opět rádýlkem kruh, aby vznikl kulatý plát těsta a do něj malým vykrajovátkem vykrajujeme květinky. Pracujeme na pomoučněném válu, aby se těsto nepřichytávalo. Krok 4: Náplň rovnoměrně naneseme na těsto a zakryjeme vykrájeným horním dílem.
Pečeme v předehřáté troubě při teplotě cca 170°C asi 30 minut.
Zveřejněno 23. 10. 2016
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Moje poznámka
Moučník Porta Coeli královny Konstancie Uherské
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xr3P
Nejnovější recepty
Muffiny z rýžové mouky
Přidáno před 5 hodinami
Kynuté knedlíky s mirabelkovou omáčkou
Přidáno před 9 hodinami
Grilovaný lilek se zeleninou
Přidáno před 10 hodinami
Cuketová smetanová polévka s chlebovými krutonky
Přidáno před 13 hodinami
Švestkové knedlíky z odpalovaného těsta podle ČSN
Přidáno před 17 hodinami
Úžasná medová žebírka
Přidáno 27. 8. 2025 21:20:23
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí česneková pomazánka
supportorlik před 1 hodinou
Cuketové koblihy
Bretik před 2 hodinami
Smetanová omáčka z cukety a kořenové zeleniny (bez mouky)
Miluska56 před 2 hodinami
Cuketová omáčka na špagety
Angel8 před 3 hodinami
Bramborový chleba III.
HanaS92 před 3 hodinami
Krémová pórková polévka
TondaS před 4 hodinami
Masové knedlíčky v houbové omáčce
Sahula před 4 hodinami
Pikantní špagety s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Dračí špízy s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Vepřová játra na paprikách s hlívou ústřičnou
Sahula před 4 hodinami
Tématické fráze:
královná moučníku,rercept
Suroviny:
mouka,
tuk hera,
cukr moučkový,
žloutek,
sůl,
kůra citronová,
šťáva citronová,
jablko,
mrkev,
ořechy vlašské,
med,
kůra citronová
Komentáře (10)
Ta dortová mouka (viz fotečky) je zajímavá
***
Spodní plát na desce neobkresluji, ale (nejen) do koláčové formy uložím plát těsta a válečkem pak přes hranu formy odříznu přebytečné těsto
http://www.woman-today.cz/products/manon-lescaut/