Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Koláč z tenké vrstvy těsta pokrytý tvarohovou či makovou náplní nebo ovocem a zasypaný bohatou vrstvou žmolenky vám jistě zachutná. Náplň můžete zvolit dle své chuti. Příprava není složitá a navíc nemusíte čekat na kynutí těsta.

Hodnocení receptu je 4,9 (54×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 85 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 40 min

85 min (45 min příprava + 40 min tepelná úprava)

28. 5. 2009 14:31

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie15 532 kJ / 3 712 kcal
Bílkoviny87,96 g
Tuky178,09 g
Vláknina18,36 g
Cholesterol 487 mg
Sodík 991 mg
Sůl2,38 g
Sacharidy430,20 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Koláč na fotce je ze čtvrt dávky - potřený je jedním tvarohem smíchaným s půlkou zakysanky a cukrem, pokladený ovocem a žmolenkou. Z poloviční dávky těsta jsou 3 velké plechy koláčků, ze čtvrt dávky (tam dávám jen 1 vejce a žloutek už ne) 1 koláč do kulaté formy - průměr 31 cm, nebo 1 a 1/2 velkého plechu koláčků.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

mirca75 mirca75

8. 6. 2011 10:30

Kateřino (neregi.):-), koláč jde dělat do jakékoliv formy. V receptu nad postupem je rozepsáno, kolik koláče / koláču je z jakého množství těsta;-).

kateřina

3. 6. 2011 10:21

teda vypadá to mňamozně dá se to udělat i na veklý pekáč ? já že nemám kulatou formu vyjde mi to těsto ?

spagetka spagetka

22. 1. 2011 15:44

Miruš, tak konečně se dostávám k relalizaci - mírně jsem upravila - mouku napůl se špaldovkou, cukr dia na pečení. Dělala jsem vcelku koláč, švestky z mražáku a drobenku taky - Hera, špaldovka, diacukr. A teď to tu voní a čeká na přijatelnou teplotu, prý, aby se to nezkazilo :-D:-D:-D. Bodík holt už nedám, fotku dodám ;-):-p

isindy isindy

22. 9. 2010 16:46

teda a já to přehlédla...ne vždycky se mi hodí čekat 1,5h na vykynutí...tohle ráda zkusím :yes:

ivulinka ivulinka

26. 6. 2010 17:12

Mirečko, velice akční a žádaný koláč, který jsem dneska nedělala naposledy, moc děkuji za receptíček, bodík a pár foteček letí:-!

mirca75 mirca75

19. 6. 2010 22:32

Mneneznas:-) jsem moc ráda,že koláč chutnal a fotečky jsou samozřejmě vítány;-).A klidně ho uveřejni - recepty jsou od toho,aby se rozšiřovaly dále a jestli je pro tebe super,tak to mě moc těší:-8;-).Děkuju:-K.
Lemarti:-) moc díky za fotečku i milá slova:-).

mneneznas

19. 6. 2010 21:03

Ahoj Mirko, dělala jsem rebarborovo-jahodovo- banánový koláč:-)
Tvůj recept nemá chybu, jen se po něm zaprášilo a to jsem dělala celo dávku na tři plechy :-)) je prostě super.
Také tento tvůj recept bych ráda zveřejnila na svých stránkách.
Díky za něj :-K :yes::yes::yes:
Pokud nevadí přidala jsem foto.

mirca75 mirca75

21. 5. 2010 14:30

Sarovka:-)tady plavky neřešíme;-):-D.Tedy řešíme,ale trošku jinak;-).Přijď/te taky na Pokec a jiné "rubriky",určitě se ti/vám tu bude líbit:-).

Sarovka

21. 5. 2010 14:07

Milá Mirko, moc děkuji za laskavé přivítání:-8 Udělalo mi radost :-) Na stránky Topky jsem narazila při hledání receptů do domácí pekárny. A teď nevím, co dřív vyzkoušet. Jak se jen vejdu do plavek? :-// :-DHezký den

cathleen cathleen (moderátorka)

21. 5. 2010 10:52

:-OMiri, nádherný recept!:yes:+ Rebarbora na dvoře volá po ořezání, tak koukám, kde co z ní upéct:-p

mirca75 mirca75

21. 5. 2010 10:29

Sarovka:-) moc děkuju za milý komentář:-8.Jsem ráda,že koláč chutnal a docela mě zaujala kombinace reveně a broskví:-p.Zatím jsem jí míchala jen s červeným ovocem.
Taky koukám,že jsi se dneska zaregistrovala,tak ti přeji,ať se ti na Topkách líbí a najdeš tu nejen spousty dobrých receptů,ale i hodně milých lidiček:-K.Vítej:-K.

Sarovka

21. 5. 2010 10:16

Včera jsem pekla z 1/4 dávky. Náplň jsem dala tvaroh, rebarboru, broskve (kompot) a žmolenku. Koláč je opravdu úžasný. Zasílám bodík :-)) a přidávám do oblíbených receptů. Rodina ho zhltla po večeři.:-p Díky.

lemarti

15. 5. 2010 14:41

Dnes jsem dělala podruhé,poprvé jen malé koláčky,ale dnes jsem dělala velký přesně podle toho co je na obrázku a je to naprosto vynikající koláč;-)Posílám bodíka;-)a fotečku:-8:-K

mirca75 mirca75

2. 9. 2009 21:08

Rebeka:-)já ti moc děkuji;-)-za to že jsi je zkusila a chutnali vám:-p.Pečka je opravdu dobrá pomocnice a když už je,tak ať si na sebe vydělá;-):-D.Díky

rebeka rebeka

2. 9. 2009 15:09

takže Mirčo,dnes jsem je pekla-ty koláče:-)a sice-těsto umíchala domácí pekárna-ať maká,ne:-?;-)já jsem mezitím zpracovala ryngle a udělala drobenku,s těstem se úžasně pracuje,je to radost péct podle takto skvělého:-preceptu,vážně všem doporučuje,je skvělý,skvělý,skvělý:-!:-!:-!ještě jednou díky:-8

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: rebarborový koláč nejlepší rebarborový koláč kynutý rebarborový koláč s tvarohem rebarborový koláč recept rebarbora recepty rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem kynutý koláč kynutý koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý meruňkový koláč kynuté koláče nejlepší koláč z rebarbory nejlepší recept na rebarborový koláč rebarborový táč rebarborový koláč s tvarohem a rebarborou nekynutý koláč na plech recept na rebarborový koláč kynuty kolac bez kynuti táč s rebarborou meruňkový táč nekynuty

Suroviny: mouka hladká, tuk hera, cukr, vejce, žloutek, droždí čerstvé, mléko, sůl, bílek, mouka hrubá, cukr krupice, máslo, marmeláda, rebarbora

TopRecepty.cz

Kynutý nekynutý rebarborový koláč

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Bg7n