Smažený patizon potřený ostrým ajvarem

Ivace64 Kuchařka: Ivace64

Zeleninová jídla 2 názory

Suroviny

1 patizon
sůl na vypocení
ostrý ajvar na potření plátků patizonu
2 vejce
strouhanka (může být i strouhanka z kukuřičných lupínků)
špetka uzené papriky (smíchaná se strouhankou)
hladká mouka
olivový olej na plech
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Patizon oloupeme, vykrojíme středy se zrníčky. Pokrájíme na 1,5 cm plátky, které rozpůlíme na poloviny do tvaru podkovy.

  2. Osolíme a necháme vypotit. Osušíme kuchyňským ubrouskem. Potřeme ostrým ajvarem a obalíme ve vejcích, mouce a strouhance s uzenou paprikou.

  3. Poklademe na plech s pečícím papírem (pokapaný olivovým olejem) a pečeme v předehřáté troubě. Podáváme s bramborovou kaší.

Poznámka

Patizon máme moc rádi, ale protože není až tak výrazný, potřela jsem plátky patizonu ostrým ajvarem a pak je obalila v trojobalu, jako řízek. Hned byl patizon chutnější. Nakrájela jsem ho do tvaru podkovy.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 68 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Smažený patizon potřený ostrým ajvarem

  • nanny nanny(neregistrovaný)

    <3dobry napat,ja potiram cesnekovym olejem,vyzkousim s ajvarem:-K:yes:

    Odpovědět

  • mika59 mika59

Tématické fráze: patizon recepty recepty s ajvarem smažený patizon v troubě smažený patizon recepty recepty z patizonu smažený patizon v těstíčku obaleny patizon jako řízek patizon jako řízek smažený patizon recept na patizony smažené patizony patizon recept recept na patizon recept s ajvarem ajvar s patizonem květák s ajvarem patizón smažený.v troubě smazeny pati jak pripravit smazeny patison patizon smaženy v troubě

Zapomněl/a jsem heslo