Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Jitrocelový sirup

Jitrocelový sirup je přírodní prostředek proti kašli a nachlazení, posiluje horní cesty dýchací, rozpouští a uvolňuje hleny, usnadňuje odkašlávání, ulevuje při zánětech průdušek a mandlí, při katarech a astmatu.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 40 min

60 min (20 min příprava + 40 min tepelná úprava)

5. 6. 2009 10:49

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 257 kJ / 2 451 kcal
Bílkoviny2,14 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 59 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy610,71 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Užívá se až 6 krát denně po 1 polévkové lžíci. Výborný při zánětu průdušek, chrapotu, zahleněném krku a při rýmě.

Z tohoto množství mám necelý litr sirupu (asi 800 ml).

Zdrojem je rodinná receptura.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

spagetka spagetka

11. 8. 2009 22:22

Jaruna 18 - šikulinka ;-):yes::yes:

Jaruna18 Jaruna18

11. 8. 2009 21:51

Sirup má nádhernou vůni i chuť.A určitě bude i léčit.Dávám:yes::yes::-p bodík a přidala jsem fotečky.

spagetka spagetka

8. 7. 2009 11:35

malenka (neregistrovaný/á) - pokud vydrží a je v chladu, tak klidně do další ;-)sezony

malenka

8. 7. 2009 10:56

Jsem moc ráda, že jsem objevila recept bez cukru a s medem:-p .Hned běžím pro jitrocel... jo, jak dlouho je možné sirup uchovat??? Díky :-)

spagetka spagetka

11. 6. 2009 18:15

Radek (neregistrovaný/á - ten med se tam dává kvůli vazkosti sirupu a nevaří se tak dlouho, hustý je během 10min.,ale je docela možné ten med tam dát až po svaření, to nemám vyzkoušené - nevylučuju to ale ;-)

Radek

11. 6. 2009 18:06

Nevím,jestli je vhodné po přidání madu ještě vařit.Tím se prakticky co je v medu dobré zničí,zůstanou tam jen cukry.Já tentorecept zkusím,ovšem bez vaření po přidání medu.Bude to asi tekutější,ale zdravší.

HankaPu HankaPu

5. 6. 2009 21:55

Tak ten sirup si taky udělám:yes: +

Patricie

5. 6. 2009 20:13

Tak to je bezvadný recept. +:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

5. 6. 2009 13:14

pipre, tak na ten jitrocel půjdeme spolu, jo? Už se těším!;-)

pipre pipre

5. 6. 2009 12:28

Dobrý nápad a opravdu zvažuji, že si sirup udělám... na ty moje zakouřené průdušky :-( Jitrocelový sirup mi vždy pomohl při nachlazení.:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: výroba jitrocelového sirupu jitrocelový med příprava jitrocelového sirupu jitrocelový syrup med z jitrocele tymiánový sirup recept jitrocelový med recept zahleněný krk jitrocelový sirup na průdušky jitrocel recepty sirup z jitrocele.cz jitrocel recept recepty z jitrocele syrup z jitrocele jitrocelivy sirup recept med z jitrocele recepty zahlenění krku jitrocelivy sirup jitrocelový sirup-recept

Suroviny: jitrocel, med, voda, šťáva citronová

TopRecepty.cz

Jitrocelový sirup

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Anx7