Domácí vlašáček

mardosa Kuchařka:

Saláty 33 názorů

516

Suroviny

30 dkg gothaje (nastrouhat)
1 sklenice okurek
1 velká cibule -nakrájet
malá plechovka hrášku
1 velká Majolka®
trochu hořčice
sůl
pepř
KAŠE:
1/2 l mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.

Poznámka

Dělávám na vánoce,nebo na nějaké větší oslavy.Je to opravdu mňamka!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vlašáček

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Každý s i to pojmenuje jak chce.V cílové čáře je pořád stejně dobrý,at je varianta jakákoliv.Hezké vánoce všem !!!!! :-K:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Nedělám moučnou kaši, ale trochu hustého bešamelu, míchaného s majonezou - dodnes, a proč ne? Vlašák tomu neříkám, je to prostě salát:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, moučná kaše zřejmě dělí národ...:-D
    Mně, když jsem začínal s domácím vlašákem, vadila jeho koncentrovaná chuť.
    Než jsem se dopracoval k nastavování bramborami, nastavoval jsem i moučnou kaší.
    Nestydím se za to:-K

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    salát nastavovaný moučnou kaší jako ve výrobnách..... ;-( , jak píše mardosa , by se měl jmenovat recept :no: bléééé

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Dajda:
    Ja viem, ale to slovo najlepšie vystihuje obsah môjho komentáru.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    zajímavé povídání o vlašáku - ale takový jsme asi nikdo z nás už neochutnali, vlašákem se nyní nazývá "vylepšený" jemnější salát bramborový
    https://www.facebook.com/BabicinyReceptyNaDobroty/...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    prosciuto: Prosciuto, prosciuto, Československo už hezkých pár let neexistuje! :-D

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    mardosa:
    Náhodou som sa dostal k tomuto receptu.
    Vaša pripomienka - "a mouka je v salátu pořád a pořád bude ..."
    je čisto Váš názor - asi ako múka v guláši.
    Že tam múka nepatrí, to vie celý svet (žiaľ, okrem Vás...).
    Ale v Československu sa dáva múka už asi aj do čaju a tak ma to síce nase..., ale neprekvapí.

    Odpovědět

  • linda linda(neregistrovaná)

    Tenhle salát dělám taky,jen v receptu,který mám už asi 15 let,je uvedeno,že se kaše po vychladnutí má nakrájet a přidat k ostatním surovinám. Ale v podstatě je to jedno.Mohu ho všem vřele doporučit-je lehký a skutečně výborný,až ochutnáte nebudete chtít dělat jiný.Nemusíte mít obavy,že je z něho na chuť cítit mouka,protože není.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ondrej Kolesár:nevím co tady řešíte,tak to nedělám,když se mě to nelíbí a je to ne?Anehaním něco,co jsem nezkusil......

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    mardosa:
    Kľud "mrdosa", jedná sa o jeden nevydarený recept a nič viac!

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ondrej Kolesár:Je tam napsané,nakrájet - vy neumíte číst?

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    magdalenka:
    Pani Magdalenka, súhlasím s tým, že recept je domáca verzia niečoho, čo autorka nazvala Domáci vlašský šalát. Odvolávam to, čo som napísal o múčnej kaši, aj keď viem, že tam nepatrí.
    Napriek tomu ale musím dodať, že recept nie je kompletný (väčšina ingrediencií nie je uvedená v príprave a v takom prípade mi je úplne jedno, či je to domáca verzia alebo akákoľvek iná ...!
    Je od Vás veľmi milé, že zastávate autorku receptu a preto si zaslúžite :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ondrej Kolesár: Trochu zhovievavosti...autorka uvádza domácu prípravu, to znamená, ako si šalát robí ona doma. Prečo by si majonézu nemohla nadstaviť múčnou kašou? Toto je jej recept, nie receptúra lahôdkarskej výrobne.
    A pokiaľ viem, gothaj je ten parízer s mastnými bielymi okami.

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    Nereagovala ste na chýbajúcu prípravu!
    Tam je najväčší nedostatok receptu.
    Nevedel som, že Gothaj je v Česku saláma. Tu existuje syr s takým menom.
    A samozrejme, že v majonézovom šaláte nie je múka - pracoval som v potravinárskom priemysle ešte v dobe komunizmu a potom v zahraničí.
    :no:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Tématické fráze: domácí vlašský salát na chlebíčky vlassky salat na chlebicky domácí gothaj pařížský salát na chlebíčky domaci vlašsky salat vlašský salát domácí vlašský salát na chlebíčky recept domaci salat na chlebičky domácí vlašáček vlašák na chlebíčky domácí gothaj recepty domácí gothaj recept domací pařížský salát na chlebíčky recept na domácí vlašský salát vlašák salát domácí vlašák na chlebíčky saláty na chlebíčky domáci pařížsky salat domaci vlasak domácí Majolka® recept

Zapomněl/a jsem heslo