Domácí vlašáček

mardosa Kuchařka:

Saláty 33 názorů

516

Suroviny

30 dkg gothaje (nastrouhat)
1 sklenice okurek
1 velká cibule -nakrájet
malá plechovka hrášku
1 velká Majolka®
trochu hořčice
sůl
pepř
KAŠE:
1/2 l mléka
2 vrchovaté lžíce polohrubé mouky
Recept si zatím oblíbilo 16 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Uvaří se kaše a nechá se vychladnout. Do vychladlé kaše zašlehat majolku, přidat hořčici, pepř a sůl. Promíchat a nechat uležet do druhého dne v chladu.

Poznámka

Dělávám na vánoce,nebo na nějaké větší oslavy.Je to opravdu mňamka!

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Sdílet na Facebooku Poslat emailem

Recept sdílelo již 14 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Domácí vlašáček

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Každý s i to pojmenuje jak chce.V cílové čáře je pořád stejně dobrý,at je varianta jakákoliv.Hezké vánoce všem !!!!! :-K:-K

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    Nedělám moučnou kaši, ale trochu hustého bešamelu, míchaného s majonezou - dodnes, a proč ne? Vlašák tomu neříkám, je to prostě salát:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    No, moučná kaše zřejmě dělí národ...:-D
    Mně, když jsem začínal s domácím vlašákem, vadila jeho koncentrovaná chuť.
    Než jsem se dopracoval k nastavování bramborami, nastavoval jsem i moučnou kaší.
    Nestydím se za to:-K

    Odpovědět

  • Kvetinka Kvetinka

    salát nastavovaný moučnou kaší jako ve výrobnách..... ;-( , jak píše mardosa , by se měl jmenovat recept :no: bléééé

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    Dajda:
    Ja viem, ale to slovo najlepšie vystihuje obsah môjho komentáru.

    Odpovědět

  • hosta hosta(moderátorka)

    zajímavé povídání o vlašáku - ale takový jsme asi nikdo z nás už neochutnali, vlašákem se nyní nazývá "vylepšený" jemnější salát bramborový
    https://www.facebook.com/BabicinyReceptyNaDobroty/...

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    prosciuto: Prosciuto, prosciuto, Československo už hezkých pár let neexistuje! :-D

    Odpovědět

  • prosciuto prosciuto(neregistrovaný)

    mardosa:
    Náhodou som sa dostal k tomuto receptu.
    Vaša pripomienka - "a mouka je v salátu pořád a pořád bude ..."
    je čisto Váš názor - asi ako múka v guláši.
    Že tam múka nepatrí, to vie celý svet (žiaľ, okrem Vás...).
    Ale v Československu sa dáva múka už asi aj do čaju a tak ma to síce nase..., ale neprekvapí.

    Odpovědět

  • linda linda(neregistrovaná)

    Tenhle salát dělám taky,jen v receptu,který mám už asi 15 let,je uvedeno,že se kaše po vychladnutí má nakrájet a přidat k ostatním surovinám. Ale v podstatě je to jedno.Mohu ho všem vřele doporučit-je lehký a skutečně výborný,až ochutnáte nebudete chtít dělat jiný.Nemusíte mít obavy,že je z něho na chuť cítit mouka,protože není.:yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ondrej Kolesár:nevím co tady řešíte,tak to nedělám,když se mě to nelíbí a je to ne?Anehaním něco,co jsem nezkusil......

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    mardosa:
    Kľud "mrdosa", jedná sa o jeden nevydarený recept a nič viac!

    Odpovědět

  • mardosa mardosa(autorka receptu)

    Ondrej Kolesár:Je tam napsané,nakrájet - vy neumíte číst?

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    magdalenka:
    Pani Magdalenka, súhlasím s tým, že recept je domáca verzia niečoho, čo autorka nazvala Domáci vlašský šalát. Odvolávam to, čo som napísal o múčnej kaši, aj keď viem, že tam nepatrí.
    Napriek tomu ale musím dodať, že recept nie je kompletný (väčšina ingrediencií nie je uvedená v príprave a v takom prípade mi je úplne jedno, či je to domáca verzia alebo akákoľvek iná ...!
    Je od Vás veľmi milé, že zastávate autorku receptu a preto si zaslúžite :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ondrej Kolesár: Trochu zhovievavosti...autorka uvádza domácu prípravu, to znamená, ako si šalát robí ona doma. Prečo by si majonézu nemohla nadstaviť múčnou kašou? Toto je jej recept, nie receptúra lahôdkarskej výrobne.
    A pokiaľ viem, gothaj je ten parízer s mastnými bielymi okami.

    Odpovědět

  • Ondrej Kolesár Ondrej Kolesár(neregistrovaný)

    Nereagovala ste na chýbajúcu prípravu!
    Tam je najväčší nedostatok receptu.
    Nevedel som, že Gothaj je v Česku saláma. Tu existuje syr s takým menom.
    A samozrejme, že v majonézovom šaláte nie je múka - pracoval som v potravinárskom priemysle ešte v dobe komunizmu a potom v zahraničí.
    :no:

    Odpovědět

1 2 3

Přidat komentář

Tato webová stránka používá cookies pro vylepšení naších služeb. Používáním tohoto webu s tím souhlasíte.

Zapomněl/a jsem heslo