Hovězí steak 2

Kocmax Kuchařka: Kocmax

Doba přípravy: 15 min 1 porce Hovězí maso 1 názor

Suroviny

150 g hovězího masa vhodného na steaky
(flank, svíčková, rumpsteak atd.),
plátek silný 2,5 – 3 cm
hrubě mletý pepř
hrubě mletá sůl
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Maso opepříme a necháme odležet.

  2. Na přiklápěcím elektrickém grilu grilujeme 1 minutu na nejvyšší teplotu.

  3. Teplotu mírně ubereme a grilujeme ještě 4 minuty.

  4. Maso osolíme a vložíme do trouby předehřáté na 80ºC zhruba na 5 minut a necháme odpočinout.

Poznámka

Při přípravě steaku je nutné použít velmi kvalitní maso. Stupeň propečení záleží na tloušťce plátku, proto dbáme, aby byl plátek všude stejně vysoký. Důležitá je první fáze prudkého zapečení, aby z masa nevytekla šťáva. Druhá fáze pečení může být kratší, pokud chceme maso krvavé nebo naopak delší, když máme rádi maso propečené. Uvedené 4 minuty jsou na maso středně propečené – medium.

http://varimebeztuku.blogspot.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 24 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Hovězí steak 2

  • Drobek Drobek

    Správně. Takhle silný má být steak aby byl vevnitř růžový = medium až medium rare. No a pokud někdo rád žvýká prkna s tím, že z toho teče krev ať to nechá v troubě déle. <3

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí steaky recepty hovězí steak v troubě hovězí rumpsteak recept nejlepší recept na hovězí steak hovězí steaky nejlepší recepty hovězí steak medium recept na hovězí steaky nejlepší recepty na hovězí steaky hovězí maso vhodné na steaky hovězí steak recepty hovězí steak hovězí steak na elektrickém grilu recepty na hovězi steak steak na elektrickém grilu jak se dělá hovězí steak jak péct hovězí steak recept na hovezi steak hovězi rumpsteak nejlepší hovězí steak recept stejk

Zapomněl/a jsem heslo