Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Hodnocení receptu je 4,6 (7×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

zizala zizala

Snadný

Suroviny pro 4

4

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 426 kJ /
1 058 kcal
Bílkoviny29,43 g
Tuky99,24 g
Vláknina1,47 g
Cholesterol 248 mg
Sodík 1,02 g
Sůl2,60 g
Sacharidy11,55 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve připravíme zmrzlinu. Smetanu ke šlehání a strouhaný sýr pomalu zahříváme tak dlouho, dokud se sýr nerozpustí. Necháme vychladit a pak buď zmrazíme ve zmrzlinovači nebo nalijeme do nádobky, vložíme do mrazničky a během mrznutí několikrát prošleháme, aby hmota byla hezky nadýchaná. Krok 2: Omytou a osušenou bazalku rozmixujeme spolu s oloupaným česnekem a olejem na jemno, ochutíme solí a pepřem. Krok 3: Passatu naředíme vodou, ochutíme solí a pepřem, případně přidáme led. Krok 4: Do misky nalijeme polévku, pokapeme bazalkovým olejem a doplníme nočky vykrájenými ze zmrzliny. Podáváme ihned.

Zveřejněno 19. 5. 2017

Poznámka autorky zizala

Ideální do horkých dnů :)

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzw9

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Studená rajčatová polévka s bazalkovým olejem a parmezánovou zmrzlinou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mzw9

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (5)

Bod za parmezánovou zmrzlinu, skvělý nápad:yes:

takovéto smoothie by mi moc chutnalo:yes: - a ta parmazánová zmrzlina:-O to je dobrý nápad:yes::yes:

Krásné<3:yes: tak ještě k tomu ty horké dny:-)

maris: :-) Tento týden bylo na můj vkus teplo až nadbytečné, ale v létě se určitě ještě nějakých horkých dnů dočkáme. Naštěstí pro mne je na vsi kam se před horkem schovat :-)

Dík za milé komentáře :-K

Obávam sa, že ja by som skončila pri bode 1. :-D:-D Ale vážne, recept sa mi páči. :yes::-)

Tématické fráze:
studena rajčatová polévka, rajčatová polévka za studena, rajčatová polevka po studenu, polévka rajčatová studená

Suroviny:
smetana ke šlehání, sýr parmazán strouhaný, bazalka čerstvá, olej olivový, pepř, česnek, pasírované rajčata, pepř, led

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu