Banánový flapjack v čokoládě

Katka B Kuchařka: Katka B

Dietní recepty , Veganské 0 názorů

Suroviny

Korpus:
3 hrsti ovesných vloček
(ideálně jemných)
1 přezrálý banán
1 lžíce kokosového oleje
2 lžíze burákového másla
2-3 lžíce kokosového cukru
(lze nahradit třtinovým)
můžeme přidat i trochu namletých oříšků, semínka, rozinky,...
"Krém":
1 přezrálý banán
asi 2 lžíce burákového másla
kokosový cukr podle chuti
čokoláda 52% k namáčení
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Nejdříve smícháme banán, olej, máslo, cukr a nakonec do hmoty zamícháme vločky a semínka. Jakmile nám vznikne kompaktnější těsto, namačkáme ho do malého pekáčku (cca 20 x 30 cm) s pečícím papírem a dáme péct na 180°C, asi 20 min., (jakmile povrch zezlátne).

  2. Necháme vychladit a na studenou placku natřeme "krém", který ideálně uděláme tyčovým mixérem.

  3. Dílo dáme vychladit do lednice. Pak nakrájíme na špalíčky, které máčíme ve vysokoprocentní čokoládě.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 42 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Banánový flapjack v čokoládě

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: zdravé mufiny banánky flapjack recept řezy ala banánek v čokoládě namaceni bananku cokolade výborný banán v čokoládě piškot do malého pekáčku