Zapečený patizon s bylinkovou krustou

zizala Kuchařka: zizala

4 porce Zeleninová jídla 1 názor

Suroviny

2 patizony
asi 5 středních rajčat (lepší jsou ta oválná)
1 starší žemle
hladkolistá petržel
bazalka
2 stroužky česneku
olivový olej
Recept si zatím oblíbilo 8 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Patizony očistíme a nakrájíme na asi půlcentimetrové plátky, osolíme a necháme půl hodiny vypotit.

  2. Žemli rozmixujeme a smícháme s nasekaným česnekem a nasekanými čerstvými bylinkami. Kdo chce, může přidat trochu parmezánu, ale není nutný.

  3. Pekáček vymažeme olejem a skládáme střídavě osušené plátky patizonu a plátky rajčat. Zasypeme žemlovou směsí a pečeme v troubě při 180 - 200°C do zrůžovění povrchu.

Poznámka

Jednoduché a lehké sezonní jídlo, krásně voní a výborně chutná.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Zapečený patizon s bylinkovou krustou

Tématické fráze: zapečený patizon recepty zapečené patizony recepty zapeceny patizon zapeceny patison patizon recepty patizon s náplní zapečeny patizon zapečený patizon se smetanou pečený patison s nádivkou recepty na patizon patizon zapeceny top recepty z patizonu zapecene patizony s bramborami patizon nakrájime na plátky patizon chipsy zapeceny patizon rrcept zapečený patizon s parmazánem recepty z patizonu zapečený patizon fazole zapečen patizón