Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Hodnocení receptu je 4,9 (13×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

mika59 mika59

Snadný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 20 min bez doby odležení jater

45 min (25 min příprava + 20 min tepelná úprava, bez doby odležení jater)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie6 233 kJ /
1 490 kcal
Bílkoviny133,26 g
Tuky20,31 g
Vláknina24,63 g
Cholesterol 2,49 g
Sodík 594 mg
Sůl1,30 g
Sacharidy181,97 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Játra očistíme a omyjeme. Pokud jsou velká, nakrájíme na tenčí plátky. Krok 2: Kefír smícháme s paprikou, česnekem, solí a pepřem a játra do marinády namočíme. Necháme uležet nejméně dvě hodiny. Krok 3: Před smažením játra lehce otřeme z marinády, obalíme ve strouhance, rozšlehaném vejci a opět ve strouhance. Krok 4: Smažíme v rozehřátém oleji z obou stran do zlatova. Krok 5: Brambory oloupeme a uvaříme se solí a kmínem obvyklým způsobem. Krok 6: Scedíme, do hrnce přidáme máslo a nakrájenou cibulku, libeček nebo pažitku. Hrnec přiklopíme poklicí a zatřeseme. Brambory se máslem obalí.

TIP: Jak připravit játra

Zveřejněno 8. 11. 2017

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJ2O

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marinovaná smažená krůtí játra s třepanými brambory

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YJ2O

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

:-)<3:yes::yes: Líbí se mi recept i foto:-K

Tak tohle bych si dala, marináda jednoduchá ,brambory super :yes:

Mám připomínku k marinádě. Do marinády bych přidal 2 vejce a nemusím nic otírat z jater , je to plýtvání. Pak to jenom jednou obalím ve strouhance a je hotovo.

zdenda: Děkuji za názor.....taky varianta..;-)

Ty třepané brambory mne dostaly...takhle je taky dělám léta,ale takhle hezky je pojmenovat...patří ti velká jednička :yes::yes::yes::-K

Jikotka: :;-):-K Děkuji všem...:-K:-K

<3Smazena jatyrka,to u nas chutna vsem.Kruti jatra jsem jeste nesmazila.Marinada se mi moc libi.:-K::yes:

Tématické fráze:
krůtí jatra, krutí játra. recepty, krůtí játra recepty, smažená játra, marinovaná játra, krůtí játra recept, recept na krutí na játra, smažená krůtí játra, smažená krůtí játra recepty s obrázky, krůtí játra s kefírem recept, smazeni kruti játra, krůtí játra s bramborem, solí se játra před smažením?, obsah tuku v krutích jatrech

Suroviny:
játra krůtí, kefír, paprika sušená uzená, česnek, sůl, pepř mletý, vejce, strouhanka, tuk na smažení, brambory, sůl, kmín celý, máslo, cibulka jarní

Naposledy jste si prohlédli

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu