Suroviny
Porce: 50 ks
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 13 989 kJ / 3 343 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 69,11 g | 
| Tuky | 246,50 g | 
| Vláknina | 27,75 g | 
| Cholesterol | 389 mg | 
| Sodík | 144 mg | 
| Sůl | 0,25 g | 
| Sacharidy | 198,25 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Nahrubo nasekáme mandle a lískové ořechy (v robotu, když budou menší a větší kousky nevadí)
Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky.
Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte.
Pak vše smícháme dohromady. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru.
Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut. Krok 3: Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou.
Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.
Pokrájíme goji (nechavám ji předem nabobtnat cca 10 minut) a brusinky.
Pokud Vám doma zbydou fíky a datle, neváhejte, je také použijte.
Pak vše smícháme dohromady. Krok 2: Na plech vyložený pečícím papírem děláme rukou malé hrudky, které lehce přitiskneme k papíru.
Pečeme na 160°C v horkovzdušné troubě cca 20 minut. Krok 3: Hotové vychladlé marokánky otočíme a potřeme čokoládovou polevou.
Jsou výborné i bez čokolády a mizí před očima, když je neschovám, Vánoc se nedožijou a to dělám vždy dvojitou dávku.
Zveřejněno 16. 11. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Marokánky zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBNk
Moje poznámka
					
				
Marokánky zdravěji
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/oBNk
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 9 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 19 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 1 hodinou
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sezamové marokánky, 
						
						
							marokánky v horkovzdušné troubě, 
						
						
							marokánky recept s chia, 
						
						
							recept marokánky s banánem, 
						
						
							marokánky, 
						
						
							marokánky recept, 
						
						
							marokánky zdravější recept, 
						
						
							zdravé marokánky bez pečení, 
						
						
							marokánky z kandovaneho, 
						
						
							marokanka krem, 
						
						
							pařížské marokanky, 
						
						
							datle fiky recept na marokanky, 
						
						
							hrudky ze sezamu a slunečnice, 
						
						
							nejlepší marokánky zdrave, 
						
						
							marokanky deti recept bez orechu, 
						
						
							zdravé marokánky, 
						
						
							hrudky se sezamem a slunecnici, 
						
						
							zdravé marokánky z datlí, 
						
						
							zdravější marokánky recept, 
						
						
							marokánky se sezamem
						
					
						Suroviny:
						
							ovoce kandované, 
						
						
							brusinky, 
						
						
							goja, 
						
						
							ořechy, 
						
						
							vejce, 
						
						
							med, 
						
						
							cukr třtinový, 
						
						
							mouka hladká, 
						
						
							máslo, 
						
						
							mléko
						
					
	
			
	
	
	
Komentáře (2)