Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 6 124 kJ / 1 464 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 64,55 g |
| Tuky | 124,90 g |
| Vláknina | 3,00 g |
| Cholesterol | 283 mg |
| Sodík | 1,24 g |
| Sůl | 0,23 g |
| Sacharidy | 18,82 g |
Postup přípravy
Zveřejněno 10. 12. 2017
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Moje poznámka
Tvarohová s gorgonzolou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/xA6B
Nejnovější recepty
Čokoládové budino s kávovým podtónem
Přidáno před 7 hodinami
Brambory na cibulce se zelím
Přidáno před 15 hodinami
Staročeský houbový kuba
Přidáno před 18 hodinami
Vánoční roláda s čokoládovým krémem
Přidáno před 18 hodinami
Opilcův kapr
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka 3 hodiny kynutá
Přidáno 22. 12. 2025 07:15:12
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vánočka s rozinkami
Terka.Ambrozkova před 47 minutami
Nejlepší marokánky
Terka.Ambrozkova před 48 minutami
Babiččin mazanec
Vlastali před 50 minutami
Vánoční rybí polévka s jikrami a mlíčím
MilanJ před 50 minutami
Vinná klobása trochu jinak
Mech_cz před 1 hodinou
Minutkový kuřecí guláš
Mimino před 1 hodinou
Pečená vinná klobása se zelím (z remosky)
Susanna před 2 hodinami
Palačinky s džemem
jakub@V před 2 hodinami
Skořicový pletenec (Estonský kringel)
Dr. Green před 3 hodinami
Flíčky s tvarohem a jablky
[email protected] před 3 hodinami
Tématické fráze:
gorgonzola recepty,
pomazánka z gorgonzoly,
recepty s gorgonzolou,
recepty z gorgonzoly,
gorgonzola pomazánka,
gorgonzolou,
pomazánka z gorgonzoly s tvarohem,
recept na gorgonzolu,
pomazánka s gorgonzolou,
gorgonzola pomazánka recept,
sýr gorgonzola pomazanka,
sýrová pomazánkaz gorgonzolou,
tvarohova pomazanka s gongonzolou,
creme liquide recept,
těstoviny, vlašské ořechy, gorgonzola, víno
Suroviny:
gorgonzola,
tvaroh plnotučný,
crème frâiche,
ořechy vlašské,
chléb,
ořechy vlašské,
hruška
Komentáře (5)
Nechápu, proč mícháte dohromady italský sýr s francouzským názvem smetany, stačilo to snad napsat česky, nebo ne?
Crème fraîche ([krem freš], francouzsky doslova čerstvá smetana) je název mléčných výrobků původem z Francie. Créme fraîche se vyrábí z kravského mléka a musí obsahovat nejméně 30 % tuku v sušině. Výrobek obsahuje nejvýše 15 % mléčného cukru (laktózy), tím je také lépe stravitelný pro lidi s poruchou trávení laktózy (alaktázie).
Crème fraîche se dělí na „liquide“ (tekutá) – obdoba české smetany ke šlehání. Druhá verze je „épaisse“ (hustá), smetana vyzrálá pomocí bakterií mléčného kvašení a která má blíže k české zakysané smetaně.[1] Pokud není druh upřesněn, je ve Francii zpravidla myšlena nekysaná verze liquide.
https://cs.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...
https://fr.wikipedia.org/wiki/Cr%C3%A8me_fra%C3%AE...