Jogurtový dip z červené řepy

recepty73 Kuchař: recepty73

Studená kuchyně 0 názorů

Suroviny

300 g červené řepy uvařené ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupané
cca 150 g bílého řeckého jogurtu
1-1,5 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
3-4 stroužky nastrouhaného česneku
sůl dle chuti
mletý bílý pepř - nemusí být
citronová šťáva dle chuti (nebo ovocný ocet)
Recept si zatím oblíbil 1 kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy.

  2. Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu.

  3. Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo pečeným novým bramborám ve slupce (místo tvarohu).

Poznámka

Dip lze připravit i z čerstvé, nevařené řepy, ale u nás vítězí ta vařená.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 8 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Jogurtový dip z červené řepy

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: recept na jogurtový dip jogurtový dip recept jogurtový dip dip z červene řepy dip s yogurtu dip z červené řepy k masu recepty jogurtový dip dip na muffiny z jogurtu

Zapomněl/a jsem heslo