

Jogurtový dip z červené řepy
Suroviny
- 300 g červené řepy uvařené ve slané vodě nebo upečená v alobalu, oloupané
- cca 150 g bílého řeckého jogurtu
- 1-1,5 lžičky čerstvě nastrouhaného zázvoru
- 3-4 stroužky nastrouhaného česneku
- sůl dle chuti
- mletý bílý pepř - nemusí být
- citronová šťáva dle chuti (nebo ovocný ocet)
Postup přípravy receptu
Oloupanou řepu jemně nastrouháme a smícháme v misce s jogurtem, zázvorem, česnekem, solí, pepřem a je-li třeba, tak s pár kapkami citronové šťávy.
Dip dáme do chladna proležet alespoň na hodinu.
Podáváme ke grilovanému, vařenému, pečenému nebo smaženému masu. Podávat můžeme klidně jen k vařeným nebo pečeným novým bramborám ve slupce (místo tvarohu).
Poznámka od kuchařky
Dip lze připravit i z čerstvé, nevařené řepy, ale u nás vítězí ta vařená.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Jogurtový dip z červené řepy
K receptu nejsou žádné komentáře.