Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Fazolky na smetaně

Fazolky na smetaně patří k pokrmům, které se u nás připravují po generace. Zelené lusky se krátce povaří v tlakovém hrnci, poté se zalijí smetanou a dochutí octem a cukrem. S bramborami a vejci tvoří lahodnou kombinaci, která nikdy nezklame.

Hodnocení receptu je 4,4 (26×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

aja.g

Snadný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 15 min

35 min (20 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 824 kJ /
436 kcal
Bílkoviny14,28 g
Tuky23,90 g
Vláknina15,61 g
Cholesterol 72 mg
Sodík 98 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy33,14 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Do tlakového hrnce dáme mražené fazolky a zalijeme vývarem. Krok 2: Hrnec uzavřeme víkem a od chvíle, kdy začne syčet, vaříme přibližně 6–7 minut. Poté vypneme, necháme páru volně uniknout a hrnec opatrně otevřeme. Krok 3: Mouku rozmícháme se smetanou, hrnec opět postavíme na zdroj tepla a smetanu s moukou nalijeme k uvařeným fazolkám. Krok 4: Za stálého míchání necháme asi 5 minut pozvolna povařit. Případně zředíme trochou vody na požadovanou konzistenci. Krok 5: Vypneme a dochutíme octem, cukrem a případně solí podle chuti. Krok 6: Servírujeme s vařenými bramborami a vejcem.

TIP: Jak zahustit omáčku bez mouky

Zveřejněno 2. 7. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1y4

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Fazolky na smetaně

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/P1y4

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (17)

Komentáře jsou řazeny od nejnovějších. Odpovědi k nim se zobrazují od nejstarších.

Zelené fazolky mám z vlastní zahrádky. Nekyselím, protože to manžel nemá rád. Jinak výborně. Děkuji.

Fazolky jsem dělala podobně, jen se svým vývarem a určitě ne v tlakáči. Fazolky to nepotřebují. Přidala jsem s dovolením foto.

Sultán Hulejmán:vulgární umí být každý s nižším IQ, pokud vůbec víš, co to je :no:

viki:děkuji, jsem ráda, že chutnalo:-)

ten recept je dobrý tet ho mam k obedu:yes::-K:-K:-K:-K:-K:-K:-K

Jarus87: Jasně, každý má svůj názor a těch heblat do kuchyně je opravdu hodně, ale nedám dopustit na dvě věci a to je domácí pekárna a právě elektrický tlakový hrnec;-)

Dneska bude u nás na oběd vaše fazolová omáčka:-8 už se těším:-p
akorád se přikláním k tomu že tlakovej hrnec se mi zdá zbytečný ale každej to dělá nějak jinak ;-)
přidávám další bod:yes:

výborný recept, byly moooc dobré :-p dávám bodík... :-)

pazderka83: chutnalo?:-)

už se to vaří,to bude zase dobrůtka :-p :yes:

OK ;-)

U elektrického tlakáče je takový program a zelenina není nikdy rozvařená.:-)Ostatní suroviny jsou uvařené rovnoměrně. Procesor si to ohlídá.

Tématické fráze:
fazolky na smetaně, fazolky na smetaně recept, mražené fazolky na smetaně, fazolka na smetane, recept fazolky na smetane, fazolky recepty, fazolky, recept na fazolky na smetaně, bílé fazole na smetaně, recepty fazolky na smetaně, fazole na smetaně, bílé fazolky na smetaně, recept na fazolky, fazolky recept, recept fazolky, recepty na fazolky, recepty z fazolek, recept fazole na smetaně, fazolka, fazolky na smetaně-recept

Suroviny:
fazolky mražené, smetana na vaření, vývar zeleninový, mouka hladká, ocet, cukr, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu