Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 7 439 kJ / 1 778 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 37,48 g |
| Tuky | 109,17 g |
| Vláknina | 10,20 g |
| Cholesterol | 331 mg |
| Sodík | 450 mg |
| Sůl | 1,10 g |
| Sacharidy | 157,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jako první jsem připravila těsto. V míse jsem smíchala všechny suroviny na těsto a promíchala nožem, aby se těsto zbytečně nezahřívalo. Na zadělání těsta ručně, pak používám gumové rukavice, protože těsto tolik nezahřejí, ale můžete vynechat. Rychle jsem zadělala těsto a dala ho na půl hodiny do lednice.
Krok 2: Mezitím jsem připravila směs. Cibuli a slaninu jsem nakrájela nadrobno.
Na jemném struhadle jsem nastrouhala 40 g ementálu. Do pánve jsem nalila olivový olej a osmažila cibuli a slaninu s řádnou dávkou rozmarýnu. Když mi cibule chytla barvu, tak jsem přidala 4 lžíce smetany a odstavila. Do směsi jsem vmíchala ementál. Odstavenou pánev jsem nechala trochu zchladnout, líp se mi to plnilo.
Brie a roquefort jsem nakrájela na menší kostičky. Krok 3: Potom přišel čas na těsto. Těsto jsem rozválela na tenký plát a vykrájela z něj sedmicentimetrová kolečka.
½ vykrojených kruhů jsem dala na stranu, a na každý z nich doprostřed položila lžičku směsi. Na směs jsem položila kostičku nakrájeného sýra.
Okraje jsem potřela rozšlehaným vajíčkem, přidala špejli a přiklopila vrchní kruh. Pomocí vidličky jsem kruhy spojila. Krok 4: Pokud to chcete mít ještě hezčí, tak si vystřihněte nějakou šablonu, potřete vršek vejcem a šablonu vysypte červenou mletou paprikou. Krok 5: Lízátka jsem pekla nejprve na normální program 15 minut na 180°C a dalších 15 minut jsem dala horký vzduch. Takže se pekla dohromady 30 minut.
Na jemném struhadle jsem nastrouhala 40 g ementálu. Do pánve jsem nalila olivový olej a osmažila cibuli a slaninu s řádnou dávkou rozmarýnu. Když mi cibule chytla barvu, tak jsem přidala 4 lžíce smetany a odstavila. Do směsi jsem vmíchala ementál. Odstavenou pánev jsem nechala trochu zchladnout, líp se mi to plnilo.
Brie a roquefort jsem nakrájela na menší kostičky. Krok 3: Potom přišel čas na těsto. Těsto jsem rozválela na tenký plát a vykrájela z něj sedmicentimetrová kolečka.
½ vykrojených kruhů jsem dala na stranu, a na každý z nich doprostřed položila lžičku směsi. Na směs jsem položila kostičku nakrájeného sýra.
Okraje jsem potřela rozšlehaným vajíčkem, přidala špejli a přiklopila vrchní kruh. Pomocí vidličky jsem kruhy spojila. Krok 4: Pokud to chcete mít ještě hezčí, tak si vystřihněte nějakou šablonu, potřete vršek vejcem a šablonu vysypte červenou mletou paprikou. Krok 5: Lízátka jsem pekla nejprve na normální program 15 minut na 180°C a dalších 15 minut jsem dala horký vzduch. Takže se pekla dohromady 30 minut.
Zveřejněno 4. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sýrová lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5kkX
Moje poznámka
Sýrová lízátka
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/5kkX
Nejnovější recepty
Bílkové řezy s kandovaným ovocem
Přidáno před 22 minutami
Křepelka s karamelizovanou zeleninou podle Honzy Punčocháře
Přidáno před 6 hodinami
Bezlepková sádlová srdíčka
Přidáno před 23 hodinami
Likérové kávy
Přidáno 12. 12. 2025 09:00:02
Lískooříškové kuličky
Přidáno 12. 12. 2025 08:00:02
Kroupové rizoto s liškami a špekem podle Jana Punčocháře
Přidáno 12. 12. 2025 07:01:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí směs na hořčici s medem
Danoouch před 58 minutami
Vepřová játra koloniála Jíry
Olympus před 59 minutami
Vanilkové rohlíčky (bez vajec)
Cerpes před 1 hodinou
Gnocchi s máslovo parmazánovou omáčkou a kuřecím masem
LenkaF. před 1 hodinou
Dortová lízátka
ToQua před 1 hodinou
Uzená kuřecí stehna na červené cibuli se žampiony
Leni1970 před 1 hodinou
Krkovice na medu a hořčici
michaelatomastikova999 před 2 hodinami
Vepřová plec na kmíně
AndreaRinger před 2 hodinami
Tvarohová štola
Ba30@ před 3 hodinami
Fazolky na smetaně
ivakom před 4 hodinami
Tématické fráze:
recepty lízátka,
šablony na lízátka
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
voda,
sůl,
cibule,
slanina,
sýr ementál,
smetana,
sůl,
pepř,
rozmarýn,
sýr,
sýr hermelín,
vejce,
paprika sušená sladká,
špejle
Komentáře (2)