Grilované koleno pomocí sous vide
Sous vide znamená v překladu vaření ve vakuu. Jedná se o kuchařskou metodu přípravy, při které se pokrmy tzv. vaří při nízkých a přesně udržovaných teplotách a po předem stanovenou dobu. Zde je tato metoda použita před závěrečným grilováním.
Suroviny pro 4 porce
4porce
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 2 182 kJ / 522 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 6,55 g | 
| Tuky | 32,31 g | 
| Vláknina | 21,36 g | 
| Cholesterol | 26 mg | 
| Sodík | 32,08 g | 
| Sůl | 80,10 g | 
| Sacharidy | 44,41 g | 
Postup přípravy
	Krok 1: Kolena omyjeme, osušíme a dáme na alespoň 24 hodin do nálevu, vytvořeného z převařené vychladlé vody, soli a lžičky moučkového cukru. Kolena by měla být  v nálevu ponořená. Dáme do lednice.
	Krok 2: Druhý den na másle orestujeme mrkev, cibuli a česnek. Jalovec, kmín, pepř rozdrtíme v hmoždíři a smícháme s paprikami. Přilijeme trochu oleje a vytvoříme marinádu, kterou potřeme kolena ze všech stran.
	Krok 3: Osmaženou zeleninu rozdělíme do 2 sáčků, vhodných pro vakuování. Přidáme bobkové listy a po 3 ks nového koření.
	Krok 4: Kolena vložíme do sáčků a zavakuujeme.
	Krok 5: Dáme do sous vide hrnce na 75 °C na 16 hodin.
	Krok 6: Po patnácti a půl hodinách roztopíme gril, přidáme kousek voňavého dřeva na zauzení.
	Krok 7: Po 16-ti hod. vyndáme kolena a dáme grilovat na 30 min., nepřímo při 200 °C.
	Krok 8: Co zbylo v pytlících po vaření, přelijeme do pánve, zredukujeme a poté scedíme.
	Krok 9: V grilu zvýšíme teplotu na 230-250 °C a grilujeme nepřímo, cca 30 min., aby se udělala pěkná kůrčička.
	Krok 10: Podáváme s redukovanou šťávou, hořčicí, křenem, okurkou a chlebem.
Zveřejněno 17. 2. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
						
					
Grilované koleno pomocí sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOoX
Moje poznámka
					
				
Grilované koleno pomocí sous vide
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/LOoX
Nejnovější recepty
	
			
	
	
Silný základ na omáčky podle Petra Hajného
Přidáno před 2 hodinami
	
			
	
	
Poctivý vývar z hovězích kostí podle Petra Hajného
Přidáno před 15 hodinami
	
			
	
Čočkové karbanátky II
Přidáno před 18 hodinami
	
			
	
Brynzové halušky
Přidáno před 20 hodinami
	
			
	
Sýrové placky
Přidáno před 23 hodinami
	
			
	
Krůtí steak se zeleninovým kuskusem
Přidáno 3. 11. 2025 09:00:03
Články s tímto receptem
Přečtěte si
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
	
	
			
	
	
			
	
	
			
		
	
	
			
		
	
	
			
		
	
Nejnovější články
	
			
		
	
			
		
	
			
		
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
	
			
	
Rajská omáčka s masovými kuličkami a knedlíkem
klarence před 13 minutami
	
			
	
Bramborová kuřecí polévka
chachar před 23 minutami
	
			
	
	
Mrkváče
ZdenaUvizlova před 1 hodinou
	
			
	
Maso po Sečuánsku
Rudisek před 2 hodinami
	
			
	
	
Margotková kolečka
Miiichiii21 před 2 hodinami
	
			
	
	
Květáková polévka
Eva_H před 11 hodinami
	
			
	
Cheesecake od Evy
Ivvettaa před 13 hodinami
	
			
	
Bílé fazole nakyselo
Milerka před 14 hodinami
	
			
	
Svačinové sendviče
Kajkajak před 14 hodinami
	
			
	
	
Špagety à la carbonara
dolejsovaveronika před 15 hodinami
						Tématické fráze:
						
							sous vide recepty, 
						
						
							recepty sous vide, 
						
						
							vepřové koleno sous-vide, 
						
						
							grilovaná kolena, 
						
						
							sous-vide recepty, 
						
						
							grilovane koleno, 
						
						
							recepty sous-vide, 
						
						
							sous-vide vepřové koleno, 
						
						
							vepřová krkovice sous vide, 
						
						
							recepty na sous vide, 
						
						
							krkovička sous vide, 
						
						
							sousvide recepty, 
						
						
							krkovice sousvide recepty, 
						
						
							sousvide koleno, 
						
						
							sous vide recept, 
						
						
							souse videorecept, 
						
						
							vakuování sous vide recepty, 
						
						
							sous vide kleno, 
						
						
							grilované koleno recept, 
						
						
							krkovice sous vide
						
					
						Suroviny:
						
							koleno vepřové, 
						
						
							sůl, 
						
						
							cukr moučkový, 
						
						
							celer, 
						
						
							mrkev, 
						
						
							cibule, 
						
						
							česnek, 
						
						
							máslo, 
						
						
							paprika sušená sladká, 
						
						
							paprika sušená pálivá, 
						
						
							paprika, 
						
						
							jalovec, 
						
						
							kmín celý, 
						
						
							pepř celý, 
						
						
							olej, 
						
						
							koření nové koření, 
						
						
							bobkový list
						
					
	
			
Komentáře (2)
Opravdu to funguje!