Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

recepty73 recepty73

Náročný

Suroviny

Porce: 4 - 5

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie864 kJ /
207 kcal
Bílkoviny12,21 g
Tuky8,09 g
Vláknina9,54 g
Cholesterol 259 mg
Sodík 113 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy19,20 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kachnu důkladně očistíme a dobře osolíme na povrchu i uvnitř. Takto připravenou ji necháme přes noc odležet. Krok 2: Rohlíky nebo žemle nakrájíme na kostičky a necháme nasucho opéct dozlatova v troubě nebo na pánvi. Po zchladnutí nasypeme do mísy, zalijeme mlékem, promícháme a necháme nasáknout. Krok 3: K nasáklým rohlíkům přidáme rozšlehané vejce, hrubě nastrouhanou cuketu a nasekaný česnek, drobně pokrájenou papriku a cibulky i s částí zelené natě, osolíme, ochutíme kořením dle chuti a promícháme. Krok 4: Kachnu před plněním vyndáme alespoň o hodinu až dvě dříve z chladničky. Připravenou nádivkou kachnu naplníme, otvor kachny zpevníme nití nebo jehlicemi a položíme do pekáče na silnější plátky pokrájené větší cibule, která zabrání přilepení kůže ke dnu. Je také možné dát kachnu na mřížku vytvořenou ze špejlí. Krok 5: Kachnu podlijeme troškou vody, pokmínujeme dle chuti a zaklopíme. Vložíme do předehřáté trouby na 160-170 stupňů a pečeme cca 2 - 2,5 hodiny. Poté odklopíme, kachnu obrátíme a za občasného podlití dál pečeme zakrytou zhruba další hodinu. Po hodince odklopíme a za občasného podlití a přelití výpekem dopékáme dozlatova, dle potřeby můžeme kachnu ještě otočit. Krok 6: Hotovou kachnu vyndáme a necháme na kamnech cca 5 minut odpočinout, pak porcujeme a podáváme. Krok 7: Podáváme s knedlíkem dle chuti, s červeným nebo bílým dušeným zelím, případně s dušenou sladkokyselou červenou řepou, to už záleží na chuti každého.

Zveřejněno 24. 2. 2018

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OKP

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kachna se žemlovo-zeleninovou nádivkou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/1OKP

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Tématické fráze:
mřížka pod kachnu, pecena kachna s e zeleninovou nadivkkou, husa se zeleninovou nádivkou recept

Suroviny:
kachna, houska, vejce, cuketa, sůl, pepř mletý, květ muškátový, cuketa, paprika čerstvá červená, česnek, cibulka jarní, cibule, kmín drcený

Přidat fotografie receptu