Makové koláčky s rybízovou marmeládou

MiskaM Kuchařka: MiskaM

30 porcí Moučníky , Drobné pečivo 15 názorů

Suroviny

300 g polohrubé mouky
150 g moučkového cukru
250 g másla
100 g mletého máku
1 vejce
1/4 mleté skořice
Náplň:
rybízová marmeláda
Recept si zatím oblíbili 4 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Mouku prosejeme s moučkovým cukrem, přidáme na kousky nakrájené máslo, mák, vejce, skořici, a zpracujeme hladké těsto, které necháme v lednici hodinu odpočinout.

  2. Poté těsto nakrájíme na 30 kusů. Z každého těsta vyválíme kuličku a položíme na plech. Do každé kuličky vymačkáme důlek, který náplníme rybízovou marmeládou.

  3. Pečeme při teplotě 180° C zhruba 15 minut. Po upečení koláčky necháme vychladnout.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 22 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makové koláčky s rybízovou marmeládou

  • zizala zizala

    Já jsem recept pochopila tak, že to má být cukroví na způsob důlkových (husarských) koláčků, jen s mákem v těstě. To je, jako by se rozlily vanilkové rohlíčky. Proto jsem své komentáře psala tak, jak jsem je psala.

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    MiskoM,já bych koláčky udělala ještě jednou,nafotila a fotku bych dala novou.Protože stát se to může každému a věřím,že jsi chtěla mít recept s fotečkou.;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    casino: To je váš názor, klidně si ho nechte, já si nechám ten svůj! :-p Prostě to tak bejt má, protože jinak byste v jistých případech neměl koláčky, ale rozteklé placičky. :-O

    Odpovědět

  • casino casino

    Dajda:
    No, o buchtách píšu nižejc...:-)
    Tady už howgh...:-) Autorka si příště určitě poradí ke všeobecné spokojenosti :-K
    To o čem píšete, je cosi podobného jako naflákat natěsno na plech linecké koláčky (nebo např. kokosky) a pokud se "rozjedou" tak je rádlovat kolečkem od sebe (nebo odlamovat) a tvrdit, že tak to má bejt;-)

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Sádláky som robila len raz v živote a vyzerali tiež takto - rozlezlé. Mala som nízku teplotu rúry.

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Mně rozhodně tyhle koláčky jako nepovedené nepřipadají. Je tu spousta mnohem nepovedenějších výtvorů, s nimiž se jejich autoři hrdě prezentují. U nás se naopak malé koláčky dávají těsně k sobě, aby vyskočily do výšky. Po upečení se oddělí a mají pak pravidelnější tvary. ;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Frantiska: :-K
    Si myslím, že rcp je OK:yes:
    No, akorát to chtělo větší spartakiádní rozestupy, že :-)
    Áaaa nééébo dělat menší koule:-D

    Odpovědět

  • Frantiska Frantiska

    a nebo to nepect jako kulicky, ale testo dat na cely plech a pak po upecení nakrajet na ctverce. Jen teda, nevim jeslti by se mi chtelo zkouset recept, ktery se nedari uz autorovi. Receptu na makovec je tu hodne.

    Odpovědět

  • casino casino

    zizala:
    No, možností je neurekom:-)
    1. Ubrat tuku:yes: Pokud by se těsto drolilo, tak přidat PL, nebo dvě, mléka (vody)
    2. Místo polohrubé dát hladkou mouku
    3. Přidat mouky na úkor máku
    Ááá nééébo:-D
    Zmenšit dávku těsta
    Použít větší plech
    Použít dva plechy, nebo péci nadvakrát
    ...protože ale se mi dílo na plechu opravdu líbí:yes: tak nejjednodušší by bylo koláčky v názvu přejmenovat na nekynuté buchty...:-8:-):-D:-K

    Odpovědět

  • zizala zizala

    MiskaM: Samozřejmě, nikdo učený z nebe nespadl. Jen nějak nechápu tu potřebu zveřejňovat nepovedky. Sem se dávají recepty pro inspiraci ostatním. Když si vezmu recepty Cathleen, Merylas, maris a mnoha mnoha dalších, vím, že ani jedna z nich by nedala recept, který by nebyl 100% spolehlivý.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    zizala: děkuji za radu :-K i když člověk není zkušený ale pořád se učí všemu takže každá rada je dobrá a ocením ji děkuji příště uberu míň másla

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Abych tedy jen nekritizovala, ačkoli nevím, zda budete ochotná přijmout radu. Nevím, odkud máte recept, ale zřejmě je nepoměr mezi tukem a moukou. Mák totiž také obsahuje tuk. Takže bych na vašem místě ubrala máslo, aby se pečivo tolik nerozlilo. Myslím, že by určitě stačilo 200, možná i 180 g másla. Kdyby se z těsta špatně tvořilo (drolilo by se), vždycky je možnost kousek másla přidat.

    Odpovědět

  • zizala zizala

    MiskaM: Aha, takže něco, co se ne úplně povedlo, se tu předkládá jako inspirace? Zvláštní přístup.

    Odpovědět

  • MiskaM MiskaM(autorka receptu)

    zizala: měla jsem je dost blízko tak proto

    Odpovědět

  • zizala zizala

    To, že se slily, je schválně?

    Odpovědět

Tématické fráze: makové koláčky s marmeládou koláčky s marmeládou maková rybízová maková buchta s rybízem linecká maková buchta makové linecké koláčky s marmeládou makové koláčky plněné marmeládou makove cukroví s marmeladou linecké makove kalacky makova buchta s marmeladou recept mak s rybizem

Zapomněl/a jsem heslo