Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Makové koláčky s rybízovou marmeládou

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

3. 3. 2018 14:34

Suroviny pro 30

30

Naše kuchařky
právě v prodeji

Naše kuchařka

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie17 422 kJ / 4 164 kcal
Bílkoviny57,93 g
Tuky257,06 g
Vláknina24,00 g
Cholesterol 897 mg
Sodík 114 mg
Sůl0,21 g
Sacharidy392,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Komentáře

zizala

4. 3. 2018 12:15

Já jsem recept pochopila tak, že to má být cukroví na způsob důlkových (husarských) koláčků, jen s mákem v těstě. To je, jako by se rozlily vanilkové rohlíčky. Proto jsem své komentáře psala tak, jak jsem je psala.

Simona Skolakova

4. 3. 2018 10:12

MiskoM,já bych koláčky udělala ještě jednou,nafotila a fotku bych dala novou.Protože stát se to může každému a věřím,že jsi chtěla mít recept s fotečkou.;-)

Dajda

4. 3. 2018 09:55

casino: To je váš názor, klidně si ho nechte, já si nechám ten svůj! :-p Prostě to tak bejt má, protože jinak byste v jistých případech neměl koláčky, ale rozteklé placičky. :-O

casino

4. 3. 2018 09:24

Dajda:
No, o buchtách píšu nižejc...:-)
Tady už howgh...:-) Autorka si příště určitě poradí ke všeobecné spokojenosti :-K
To o čem píšete, je cosi podobného jako naflákat natěsno na plech linecké koláčky (nebo např. kokosky) a pokud se "rozjedou" tak je rádlovat kolečkem od sebe (nebo odlamovat) a tvrdit, že tak to má bejt;-)

magdalenka

4. 3. 2018 09:07

Sádláky som robila len raz v živote a vyzerali tiež takto - rozlezlé. Mala som nízku teplotu rúry.

Dajda

4. 3. 2018 08:57

Mně rozhodně tyhle koláčky jako nepovedené nepřipadají. Je tu spousta mnohem nepovedenějších výtvorů, s nimiž se jejich autoři hrdě prezentují. U nás se naopak malé koláčky dávají těsně k sobě, aby vyskočily do výšky. Po upečení se oddělí a mají pak pravidelnější tvary. ;-)

casino

4. 3. 2018 08:52

Frantiska: :-K
Si myslím, že rcp je OK:yes:
No, akorát to chtělo větší spartakiádní rozestupy, že :-)
Áaaa nééébo dělat menší koule:-D

Frantiska

3. 3. 2018 23:31

a nebo to nepect jako kulicky, ale testo dat na cely plech a pak po upecení nakrajet na ctverce. Jen teda, nevim jeslti by se mi chtelo zkouset recept, ktery se nedari uz autorovi. Receptu na makovec je tu hodne.

casino

3. 3. 2018 20:03

zizala:
No, možností je neurekom:-)
1. Ubrat tuku:yes: Pokud by se těsto drolilo, tak přidat PL, nebo dvě, mléka (vody)
2. Místo polohrubé dát hladkou mouku
3. Přidat mouky na úkor máku
Ááá nééébo:-D
Zmenšit dávku těsta
Použít větší plech
Použít dva plechy, nebo péci nadvakrát
...protože ale se mi dílo na plechu opravdu líbí:yes: tak nejjednodušší by bylo koláčky v názvu přejmenovat na nekynuté buchty...:-8:-):-D:-K

zizala

3. 3. 2018 18:25

MiskaM: Samozřejmě, nikdo učený z nebe nespadl. Jen nějak nechápu tu potřebu zveřejňovat nepovedky. Sem se dávají recepty pro inspiraci ostatním. Když si vezmu recepty Cathleen, Merylas, maris a mnoha mnoha dalších, vím, že ani jedna z nich by nedala recept, který by nebyl 100% spolehlivý.

MiskaM

3. 3. 2018 18:12

zizala: děkuji za radu :-K i když člověk není zkušený ale pořád se učí všemu takže každá rada je dobrá a ocením ji děkuji příště uberu míň másla

zizala

3. 3. 2018 18:09

Abych tedy jen nekritizovala, ačkoli nevím, zda budete ochotná přijmout radu. Nevím, odkud máte recept, ale zřejmě je nepoměr mezi tukem a moukou. Mák totiž také obsahuje tuk. Takže bych na vašem místě ubrala máslo, aby se pečivo tolik nerozlilo. Myslím, že by určitě stačilo 200, možná i 180 g másla. Kdyby se z těsta špatně tvořilo (drolilo by se), vždycky je možnost kousek másla přidat.

zizala

3. 3. 2018 15:04

MiskaM: Aha, takže něco, co se ne úplně povedlo, se tu předkládá jako inspirace? Zvláštní přístup.

MiskaM

3. 3. 2018 14:51

zizala: měla jsem je dost blízko tak proto

zizala

3. 3. 2018 14:49

To, že se slily, je schválně?

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Edice Toprecepty.cz

Kuchařky a kalendář

Naše kuchařka

Do obchodu

Každé ráno pro Vás vyberu osvědčené recepty a pošlu Vám je e-mailem. Vaše Marie

Přidejte se k více jak  100 000 odběratelům

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: makové linecké koláčky makové sádláky maková buchta s rybízem makove cukroví s marmeladou makové koláčky s marmeládou kolačky z marmeladou cukroví makové koule bez mouky makové koláčky sádláky koláčky s marmeládou maková rybízová linecká maková buchta makové linecké koláčky s marmeládou makové koláčky plněné marmeládou linecké makove kalacky makova buchta s marmeladou recept mak s rybizem

Suroviny: mouka polohrubá, cukr moučkový, máslo, mák mletý, vejce, skořice mletá, marmeláda rybízová

TopRecepty.cz

Makové koláčky s rybízovou marmeládou

Aktuální verzi receptu a video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pvYr