Jablkový moučník
Nestihli jste zpracovat jablka a nyní už nejsou příliš lákavá na pohled? Nevadí, výborně je zužitkujete v tomto receptu na jablkový moučník. Buchta je dokonale vláčná a zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout.
Suroviny pro 1 plech
Plech nebo pekáč o velikosti 25 × 35 cm
1plech
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 20 945 kJ / 5 006 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 74,11 g |
| Tuky | 193,58 g |
| Vláknina | 30,60 g |
| Cholesterol | 661 mg |
| Sodík | 357 mg |
| Sůl | 0,75 g |
| Sacharidy | 705,73 g |
Postup přípravy
Krok 1: Jablka umyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo.
Krok 2: Plech nebo pekáč vyložíme pečicím papírem.
Krok 3: Troubu předehřejeme na 180 °C.
Krok 4: V míse smícháme prosátou mouku, kypřicí prášek, cukr a kakao. Přidáme mléko, rum, olej, vejce a strouhaná jablka. Vše smícháme do hustého těsta.
Krok 5: Těsto nalijeme do připraveného plechu nebo do pekáče a vložíme do trouby.
Krok 6: Pečeme 25–30 minut. Až se těsto bude odlepovat od krajů pekáče, zkontrolujeme uprostřed špejlí, zda je dobře propečené. Hotový moučník vyjmeme z trouby a necháme vychladnout.
Krok 7: V kastrůlku za stálého míchání rozehřejeme máslo a Ledové kaštany. Rozmícháme do hladké polevy a nalijeme na upečený moučník. Dále ozdobíme dle fantazie, třeba půlkami ořechů.
Zveřejněno 6. 7. 2009
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjN0
Moje poznámka
Jablkový moučník
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qjN0
Nejnovější recepty
Nepečená kávová zrna podle Ivety Fabešové
Přidáno před 4 hodinami
Grinchův elixír
Přidáno před 18 hodinami
Mleté karbanátky z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 22 hodinami
Fíkové kostky
Přidáno před 22 hodinami
Kuřecí prsa ve slanině a nízkosacharidový salát (vhodné pro diabetiky)
Přidáno před 23 hodinami
Salát Emerald
Přidáno 20. 12. 2025 10:41:55
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Vinná klobása pečená na zelí s karamelizovanou cibulkou
Sahula před 7 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
JanSmola před 1 hodinou
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
katkachromcova2 před 2 hodinami
Vynikající pomazánka ze sušených rajčat
KrisZaezemi před 2 hodinami
Vánočka III
Marcela.Ma. před 4 hodinami
Kapří hranolky
loing před 13 hodinami
Medvědí tlapky
hoopoo před 13 hodinami
Čokoládová poleva z kakaa
Eva11 před 13 hodinami
Banánky ze strojku
Vilik před 13 hodinami
Tématické fráze:
jablkový moučník,
jablkové moučníky,
moučník s jablky,
recepty z jablek moučniky,
moucniky s jablky,
rychlé výborné moučníky s jablky,
recepty moučníky s jablky,
rychlý jablkový moučník,
výborný jablkový moučník,
recept na jablkový moučník,
jablečný moučník,
recepty na moučníky s jablky,
moučniky z jablek,
rychlé jablkové moučníky,
nejlepsi jablkovy moucnik,
recept na moučník s jablky,
recepty na jablkové moučníky,
moučníky z jablek recepty,
americký jablkový koláč,
moučníky z jablek-recepty
Suroviny:
mouka polohrubá,
kypřící prášek do pečiva,
cukr krupice,
kakao,
mléko,
rum,
olej,
vejce,
jablko,
tyčinka ledové kaštany,
máslo
Komentáře (55)
Remosku vymazat sádlem a vysypat kokosem
Poleva tmavá (koupená). Nemám čas ani sílu dělat jinou.
Nezdobila jsem to čokoládou, ořechy ani kokosem, ale jen pocárala zbytkem polevy a posypala stříbrnými a bílými kuličkami. Po nakrojení - je vláčný a ubrala jsem pdole rad cukr, takže spokojenost a bodík :)