Bujon (vývar) s vejcem
Tuto jednoduchou polévku připravíte ze dvou surovin a příprava zabere jen okamžik. Žloutek zalitý kvalitním hovězím vývarem vás zahřeje a posílí vaše tělo. Proto je vhodný i v případě nemoci.
Suroviny pro 1 porce
1 porce
Nutriční hodnoty
Energie | 575 kJ / 137 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 10,68 g |
Tuky | 9,76 g |
Vláknina | 0,00 g |
Cholesterol | 259 mg |
Sodík | 104 mg |
Sůl | 0,21 g |
Sacharidy | 1,70 g |
Postup přípravy
Poznámka autora receptu
Tento "nerecept" vkládám z důvodu rozčarování z personálu (na place i v kuchyni), který o existenci něčeho takového neměl ani páru...
Kdysi bylo jídlo k mání i v těch nej(s)prostších provozovnách RaJ - vývar furt někde bublal a vajíčko se vždy našlo.
Bujon se žloutkem se podává spíše při slavnostnějších, vícechodových příležitostech jako první, nebo druhý lehký chod před dalšími, zpravidla sytějšími jídly, ale jedná se i o tzv. "postelové" posilující jídlo pro choré.
Na rozdíl od mnohých jiných vývarů u hovězího neplatí, že čím kvalitnější (dražší) maso, tím lepší vývar.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
16. 7. 2018 10:30
16. 7. 2018 10:30
No, to je fotka jak ze žurnálu
Děkuji
***
V časové tísni občas, než uvedu vývar (z lednice) k varu, tak vykoupu vejce (z lednice - tedy ve skořápce v horké vodě aby nebylo ledové a po zalití vývarem mám bujon se ztraceným vejcetem jako když vyšije
16. 7. 2018 10:11
16. 7. 2018 10:04
Já si ho doma čas od času s chutí dělávám. Dovolila jsem si přidat fotku
16. 7. 2018 01:24
16. 7. 2018 00:42
Simona Skolakova:
Ale neměly ty šálky DVĚ ucha, že neééé?
Asi jste to myslela jinak, než to vyznělo neb rád bych viděl bujonový šálek z nerezu
No, představit si ho dokáži, leč s horoucím vývarem bych ho k ústům dobrovolně nepřiložil...
15. 7. 2018 23:38
15. 7. 2018 22:08
15. 7. 2018 21:59
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Domácí ovocné přírodní bubble tea
Přidáno před 7 hodinami
Makovec bez mouky s kysanou smetanou
Přidáno před 15 hodinami
Strouhaný koláč s jablky
Přidáno před 16 hodinami
Vepřové kotlety na zelenině a houbách
Přidáno před 17 hodinami
Sýrový chléb
Přidáno před 17 hodinami
Kuřecí závitky s mozzarellou a chřestem
Přidáno před 18 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Sachr dort z jablek
marie.ledlova@email.cz uvařil před 3 hodinami
Fazolová polévka s mrkví a libečkem
TondaJ uvařila před 3 hodinami
Polévka z kuřecích hřbetů
Gregusa uvařila před 4 hodinami
Těsto na pizzu
sarahaj uvařil před 5 hodinami
Domácí vánočka
Andyscha uvařila před 8 hodinami
Štikozubec argentinský s thajskou omáčkou
Ondraska uvařila před 8 hodinami
Čevabčiči s bramborem
8181bartova uvařila před 9 hodinami
Ruské chlebíčky - zapečené
slavka744 uvařila před 10 hodinami
Chutné vafle
PetraJ7 uvařila před 10 hodinami
Jednoduché vynikající langoše
Hankapa uvařila před 10 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Brambory s vejci v hořčičné omáčce: Jednoduchý bezmasý a lehce pikantní oběd zachutná nejen vegetariánům
Jak na dokonalé houskové knedlíky: Podle receptu knedlíkového mistra Petra Kosinera je zvládnou i začátečníci
6 tipů pro dokonalý hovězí vývar: Uvařte si silný vývar s výraznou barvou
Další recepty
Tématické fráze: bujon bujon recept kuřecí bujon s vejcem. hovězí vývar z bujonu hovězí vývar s vejcem recept na bujon recept na bujon bujon kureci vývar recept hovězí bujon s vejce vývar s vajíčkem bujon se žloutkem hovězí bujon recept co s vývarem vývar nebo bujon jak se podava bujon hovězí bujón s s vejcem bujon s vecem hovězí vývar a vejce jak se dela vyvar z bujonu bujon polévka s vejcem
Suroviny: vývar masový, vejce
Bujon (vývar) s vejcem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/1l5P
24 názorů