Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 639 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,47 g |
Tuky | 47,57 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 30,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Každou polovinu na řezu osolíme, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby (na 180 st. cca 20 minut).
Krok 2: Upečený lilek vydlabeme a dužinu vložíme do vyšší nádoby. Přidáme kešu, jogurt, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladkého krému.
Krok 3: Podáváme se slaným pečivem nebo s kousky čerstvé zeleniny.
Zveřejněno 8. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový dip s kešu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YP59
Moje poznámka
Lilkový dip s kešu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YP59
Nejnovější recepty
Pavučinkový makový závin.
Přidáno před 3 hodinami
Pizza Valencia
Přidáno před 6 hodinami
Kuře na šalvěji pečené v mléce
Přidáno před 10 hodinami
Gravlax vejce
Přidáno 1. 5. 2025 19:16
Cuketové válečky ve slanině
Přidáno 1. 5. 2025 09:43
Losos na pánvi s pikantní česnekovou chilli omáčkou
Přidáno 1. 5. 2025 06:19
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí restovaná játra
Loiza před 1 hodinou
Jogurtová bábovka
Zsuzsu1 před 1 hodinou
Čevapčiči z horkovzdušné fritézy
nemecjarda42 před 5 hodinami
Pampeliškový med
Mrspassinger před 5 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
Katyyy před 7 hodinami
Vrstvený salát
Maruna365 před 7 hodinami
Jemná pažitková pomazánka
Adamek2011wo před 7 hodinami
Zelňačka
Veronika_1 před 8 hodinami
Buchta se zakysanou smetanou
Panova před 8 hodinami
Drůbková polévka
Kajkajak před 10 hodinami
Tématické fráze:
lilkovy dip,
kesu dip,
dip z kešu,
lilkova pomazanka s kesu ořechy
Suroviny:
lilek,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
jogurt,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře
K receptu nejsou žádné komentáře.