Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 639 kJ / 631 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 19,47 g |
Tuky | 47,57 g |
Vláknina | 2,00 g |
Cholesterol | 5 mg |
Sodík | 39 mg |
Sůl | 0,03 g |
Sacharidy | 30,17 g |
Postup přípravy
Krok 1: Lilek omyjeme a podélně rozpůlíme. Každou polovinu na řezu osolíme, potřeme olivovým olejem a dáme péct do předehřáté trouby (na 180 st. cca 20 minut).
Krok 2: Upečený lilek vydlabeme a dužinu vložíme do vyšší nádoby. Přidáme kešu, jogurt, citronovou šťávu, osolíme, opepříme a rozmixujeme do hladkého krému.
Krok 3: Podáváme se slaným pečivem nebo s kousky čerstvé zeleniny.
Zveřejněno 8. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Lilkový dip s kešu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YP59
Moje poznámka
Lilkový dip s kešu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/YP59
Nejnovější recepty
Točená vaječná omeleta
Přidáno před 2 hodinami
Těstoviny s krémovou cibulovou omáčkou
Přidáno před 11 hodinami
Cuketové sushi
Přidáno před 14 hodinami
Panenka v kopru
Přidáno před 15 hodinami
Přírodní kuřecí plátky v pikantní paprikové omáčce
Přidáno před 23 hodinami
Hermelín pečený v listovém těstě
Přidáno 15. 6. 2025 17:48
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Meruňkový koláč
jalamo před 40 minutami
Jihočeský kynutý koláč
Evculina84 před 50 minutami
Luxusní a rychlý makovník
Amona před 2 hodinami
Rýžový nákyp s broskvemi
Yennefer1 před 2 hodinami
Jahodové muffins
kahus308 před 3 hodinami
Švestkové kuličky z tofu
Ivanka Rohacova před 5 hodinami
Rychlé kuřecí rizoto pro začátečníky
Kohoutova před 5 hodinami
Špenátová polévka
brtna před 11 hodinami
Fazolkové lusky na smetaně
ZuzkaBob před 12 hodinami
Gulášová polévka z mletého masa
Anna.Milkova před 12 hodinami
Tématické fráze:
lilkovy dip,
kesu dip,
dip z kešu,
lilkova pomazanka s kesu ořechy
Suroviny:
lilek,
oříšky kešu,
šťáva citronová,
jogurt,
sůl,
pepř mletý,
olej olivový
Komentáře (1)