Suroviny pro 20
20
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 33 624 kJ / 8 036 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 119,41 g |
Tuky | 370,22 g |
Vláknina | 24,30 g |
Cholesterol | 1,41 g |
Sodík | 3,96 g |
Sůl | 1,52 g |
Sacharidy | 1 044,52 g |
Postup přípravy
Krok 1: Hladkú múku preosejeme na pracovnú dosku, pridám štipku soli. Do rajnice dám maslo, cukor, med a nad parou nechám roztopiť. Keď sa hmota roztopí, pridám do nej sódu, smotanu a napokon aj vajcia a všetko zmiešam, túto hmotu pridávam a zamiešavam do múky a napokon všetko spolu zmiesim. Dôležité je cesto dobre vypracovať, aby sa nelepilo.
Nie je potrebné cesto nechať odpočívať, ihneď som ho priamo na pečiacom papieri rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm. Vyvaľkané časti cesta ukladám aj s papierom na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem piecť. Až keď mám všetky vyvaľkané, zapínam rúru a nechám vyhriať na 180 st. Pečiem postupne 7 min., nikdy sa nesmie prekročiť pečenie ani o minútu, lebo cesto bude lámavé a nevsaje do seba krém. Upečené pláty ukladám opäť na seba aj s papierom, pokiaľ ich naplním. Krok 2: Kým sa pláty chladia, pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlaté klasy, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne po lyžici pridávam vychladnutý puding. Napokon spolu všetko ešte vyšľahám. Krém rozdelím na dve časti a jednu časť vrátim do robota a pridám k nemu kakao a vymiešam. Krémy dám stuhnúť do chladničky. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodný plát natriem horúci lekvár, keď lekvár stuhne, natriem naň kakaový krém a položím druhý plát. Teraz dám na sporák lekvár rozohriať. V deci vody rozmiešam jeden balík Zlatého klasu, pridám ho k lekváru a uvarím hustú kašu a ešte za horúca ju lejem na druhý plát a ihneď zakryjem tretím plátom. Tretí plát natriem tenkou vrstvou horúceho lekváru a natriem bielym krémom. Zostavený koláč zakryjem papierom, položím naň krájaciu dosku a zaťažím 4 kg cukru a uložím na celú noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň pripravím polevu. Bielu čokoládu nechám roztopiť nad parou a pridám zbytok lekváru, potom polejem vrch a opäť uložím do chladničky stuhnúť. Vychladnutý koláč krájam na rezy horúcim nožom.
Nie je potrebné cesto nechať odpočívať, ihneď som ho priamo na pečiacom papieri rozvaľkala na veľkosť plechu 27x37 cm. Vyvaľkané časti cesta ukladám aj s papierom na seba, aby sa nevysušili, kým ich budem piecť. Až keď mám všetky vyvaľkané, zapínam rúru a nechám vyhriať na 180 st. Pečiem postupne 7 min., nikdy sa nesmie prekročiť pečenie ani o minútu, lebo cesto bude lámavé a nevsaje do seba krém. Upečené pláty ukladám opäť na seba aj s papierom, pokiaľ ich naplním. Krok 2: Kým sa pláty chladia, pripravím krém. V mlieku vymiešam Zlaté klasy, pridám vanilkový cukor a uvarím hustú kašu, ktorú nechám vychladiť. Maslo s cukrom vymiešam do peny a postupne po lyžici pridávam vychladnutý puding. Napokon spolu všetko ešte vyšľahám. Krém rozdelím na dve časti a jednu časť vrátim do robota a pridám k nemu kakao a vymiešam. Krémy dám stuhnúť do chladničky. Krok 3: Zostavím koláč. Na spodný plát natriem horúci lekvár, keď lekvár stuhne, natriem naň kakaový krém a položím druhý plát. Teraz dám na sporák lekvár rozohriať. V deci vody rozmiešam jeden balík Zlatého klasu, pridám ho k lekváru a uvarím hustú kašu a ešte za horúca ju lejem na druhý plát a ihneď zakryjem tretím plátom. Tretí plát natriem tenkou vrstvou horúceho lekváru a natriem bielym krémom. Zostavený koláč zakryjem papierom, položím naň krájaciu dosku a zaťažím 4 kg cukru a uložím na celú noc do chladničky. Krok 4: Druhý deň pripravím polevu. Bielu čokoládu nechám roztopiť nad parou a pridám zbytok lekváru, potom polejem vrch a opäť uložím do chladničky stuhnúť. Vychladnutý koláč krájam na rezy horúcim nožom.
Zveřejněno 22. 9. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Holandské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40Yk
Moje poznámka
Holandské řezy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/40Yk
Nejnovější recepty
Banánové muffiny s kousky čokolády
Přidáno před 5 minutami
Čalamáda
Přidáno před 1 hodinou
Švestkový crumble s ořechy
Přidáno před 2 hodinami
Muffiny se švestkami a mákem
Přidáno před 18 hodinami
Kančí nudličky
Přidáno před 18 hodinami
Nakládaný křen
Přidáno 12. 9. 2025 15:01:02
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Rajčatový protlak
douver před 33 minutami
Karamelové zelí
Jaroslav.gois@gmail.com před 1 hodinou
Štrúdl z pomazánkového másla
Picik před 1 hodinou
Cuketové Míša řezy
Beruna před 2 hodinami
Rychlý jablečný štrúdl - listové těsto
Ilack před 2 hodinami
Drobenka na koláč
Pavluska75 před 2 hodinami
Hrníčkový borůvkový koláč na plechu
Bertas před 3 hodinami
Extra rychlé lívance
Cecilka21 před 4 hodinami
Nejlepší špenát
Ellen1 před 4 hodinami
Koprová omáčka
albatevi před 4 hodinami
Tématické fráze:
top recepty rezy,
holandský rez,
recept na orlandske rezy,
holandsky krém,
holanské řezy,
4 pl medu
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
vejce,
med,
soda jedlá,
smetana,
mléko,
zlatý klas,
máslo,
cukr moučkový,
cukr vanilkový,
kakao holandské,
čokoláda bílá,
máslo,
džem
Komentáře (2)