Suroviny pro 6
6
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 18 961 kJ / 4 532 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 168,56 g |
Tuky | 403,51 g |
Vláknina | 4,36 g |
Cholesterol | 869 mg |
Sodík | 1,07 g |
Sůl | 2,10 g |
Sacharidy | 55,50 g |
Postup přípravy
Krok 1: Nakrájené maso zbavené příliš tučných částí, dáme vařit do mírně osolené vody (my používáme často papinův hrnec). Po uvaření maso scedíme a odložíme stranou.
Krok 2: Do kastrolu dáme máslo, nakrájenou cibuli, nové koření, pepř a citronovou kůru. Necháme zpěnit, poté přidáme sladkou papriku, opět necháme krátce zapěnit (pozor na zhořknutí). Základ zalijeme cca 8 dl vývaru. Mírně provaříme.
Krok 3: Do smetany zašleháme mouku a vlijeme do kastrolu. Mícháme do zhoustnutí a povaříme cca 20 minut. Za stálého míchání pomalu přiléváme odražené acidofilní mléko.
Krok 4: Omáčku přecedíme. Dochucujeme citronovou šťávou a solí.
Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.
Nakonec vložíme uvařené maso. Prohřejeme.
Zveřejněno 11. 11. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Bok na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4z0
Moje poznámka
Bok na smetaně
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/m4z0
Nejnovější recepty
Indické kuřecí nudličky
Přidáno před 2 hodinami
Krkovička se sušenými rajčaty a hráškem
Přidáno před 12 hodinami
Kořenová zelenina ve sladkokyselém nálevu
Přidáno před 14 hodinami
Makový litý koláč se švestkami
Přidáno před 14 hodinami
Kuřecí špíz s bylinkovou marinádou
Přidáno před 14 hodinami
Salsa zavařená na zimu
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Polévka z hlávkového zelí
Pitan před 2 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Macek13 před 3 hodinami
Špagety s mletým masem
Macek13 před 3 hodinami
Cuketové placičky
kachlicka77 před 4 hodinami
Jablkový koláč z jogurtu (s perníkovou drobenkou)
Sony.P před 5 hodinami
Karamelový dezert
thekumsen před 5 hodinami
Kuře pečené v máslové marinádě
jijana před 6 hodinami
Lasagne se špenátem
Sova1 před 6 hodinami
Uzený vývar s nudlemi a knedlíčky
barypb před 8 hodinami
Hrušková povidla na frgále
LeoBart před 8 hodinami
Suroviny:
bok vepřový,
máslo,
citron,
koření nové koření,
cibule,
pepř čtyř barev,
paprika sušená sladká,
mouka hladká,
smetana sladká,
mléko acidofilní,
šťáva citronová,
sůl
Komentáře (1)