Dvoubarevná čočka

tejaja Kuchařka: tejaja

Přílohy 0 názorů

Suroviny

200 g černé čočky
200 g červené čočky
100 g uzené slaniny
1 cibule
4 stroužky česneku
1 lžíce citronové šťávy
tymián
pepř
sůl
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Slaninu nakrájame na kocky a vyškvaríme. Pridáme narezanú cibuľu a orestujeme.

  2. Vložíme čiernu šošovicu, tymián, korenie a soľ a pol minúty opražíme. Potom zalejeme vodou a zakryté dusíme 10 minút.

  3. Pridáme červenú šošovicu, prelisovaný cesnak, ak treba, podlejeme ešte troškou vody a dusíme zakryté 10 min. Vypneme oheň a necháme 10 minút zakryté stáť.

  4. Potom dochutíme šťavou a podávame ako prílohu s volským okom, mäsom, prípadne len so zeleninou...podľa chuti.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 9 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Dvoubarevná čočka

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo