Suroviny
Porce: Podle toho kolik naložíme masa
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 12 135 kJ / 2 900 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 221,50 g |
| Tuky | 201,20 g |
| Vláknina | 26,40 g |
| Cholesterol | 673 mg |
| Sodík | 26,35 g |
| Sůl | 65,50 g |
| Sacharidy | 43,65 g |
Postup přípravy
Krok 1: Maso stáhneme z kůže a všechny krvavé části ořežeme, aby zůstalo krásně bílé maso. Nařežeme ho na menší kusy. Do mísy dáme hodně soli a maso v něm silně obalíme. Do plastové nádoby s uzavíratelným víkem nasypeme na dno sůl, maso tam naskládáme pevně na sebe a zasypeme solí, uzavřeme a dáme na 3 dny do ledničky.
Krok 2: Po 3 dnech maso omyjeme a papírovou utěrkou osušíme. Nakrájíme 3 cibule na kroužky. Do stejné nádoby jako jsme nakládali maso do soli, dáme na dno část cibule, 3 bobkové listy a 6 kuliček nového koření, na to naskládáme maso, na něj zase dáme cibuli, nové koření, bobkový list a takto pokračujeme do spotřebování všech surovin. Vše zalijeme octem, maso musí být ponořené. Dáme na 3 dny do lednice. Po 3 dnech maso důkladně omyjeme, papírovou utěrkou osušíme. Maso nakrájíme na tenké plátky, které propereme ve vodě a vymačkáme vodu, to uděláme ještě jednou, potřebujeme, aby maso bylo méně slané a kyselé.
Krok 3: Uvaříme mrkev, nakrájíme ji na malé kostičky, cibuli překrojíme v půlce a nakrájíme ji na tenké plátky, vše dáme do mísy, přidáme hrášek, majolku a vše promícháme. Nakonec přidáme osušené maso a promícháme. Nesmíme solit a kyselit .
Zveřejněno 12. 12. 2018
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapří salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGxz
Moje poznámka
Kapří salát
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/RGxz
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno před 22 hodinami
Sýrová roláda
Přidáno před 23 hodinami
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno před 23 hodinami
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 3 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 3 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 3 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 3 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 4 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 5 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 5 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 6 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 6 hodinami
Tématické fráze:
kapří salát,
kapri salát,
recepty na kapří rybí salát,
kapří salát recept,
dalaty kapri,
recepty na kapra,
recepty na salát z kapra,
kapří recepty,
salát s jiker a kapriho masa,
kapří saláty recepty,
recept na kapri salát,
kapří maso,
salát z kapra,
kaprisalat,
salát z kapřího masa,
kapři salat recepty,
kapří salát s majonézou
Suroviny:
maso,
sůl,
ocet,
cibule,
bobkový list,
koření nové koření,
majonéza,
mrkev,
cibule,
hrášek
Komentáře (1)