Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Savojský řízek

Netradiční savojský řízek je obalený v klasickém trojobalu, ale těsně před smažením ho ještě navíc obalíme v rozšlehaném vaječném bílku. Takto připravené řízky smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje a podáváme s brambory nebo s hranolky.

Hodnocení receptu je 4,4 (5×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 10 min

30 min (20 min příprava + 10 min tepelná úprava)

14. 12. 2018 19:16

Suroviny pro 6 porcí

6 porcí

Nutriční hodnoty

Energie1 325 kJ / 317 kcal
Bílkoviny26,04 g
Tuky22,68 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 777 mg
Sodík 298 mg
Sůl0,63 g
Sacharidy2,10 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Mayhem

5. 12. 2019 01:52

Když jsem šel poprvé na Kladensku/Mělnicku do hospody, nechápal jsem, co to ten savoják je a co s tím všichni mají. Teď už vím. Kdo nezná, nepochopí a může si tam dát klidně šunku...
Jediný, asi o trošku lepší řízek jsem měl ve Vídni z telecího. Ten ale teda nestál kilo i s hranolkama... :-D

bofinka

16. 12. 2018 07:16

Frantiska: https://www.whipupitalian.com/cotolette-alla-valdo...
Tak takto ho znam zase ja , tedy v trojobalu, plneny sunkou a Fontinou. Celkem dost znamy recept, tez Côtelette à la valdotaine.

Frantiska Frantiska

16. 12. 2018 02:03

kdyby nekoho zajimalo, co je opravdu savojsky rizek. tak tady je moc hezky popsany

https://www.labuznik.cz/recept/francouzsky-savojsk...

bofinka

15. 12. 2018 11:53

Opet nazev receptu odpovidajici lidove tvorivosti :-O

Nadja Nadja

15. 12. 2018 01:26

Takto dělám řízky už leta, aniž bych věděla, že to je Savojský řízek. Jen používám celé vajíčko místo bílků. Řízek nenasaje tolik tuku jako obalovaný v trojobalu a do omastku neopadává strouhanka a nepřipaluje se. <3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: savojský vepřový řízek savoyský řízek savojské řízky savoysky řízek recept veprovy savojsky rizek savojak recept sojský řízek savojsky rizky savojský vepřový řízek recept recept na savojsky ryzek savosky řízek recept řízky savojský savojskej rizek savojak jak se dela rizek recept na savojský vepřový řízek savojský řízek bílek svojský řízek příprava savojského řízku

Suroviny: pečeně vepřová, mouka hladká, vejce, mléko, strouhanka, bílek, sůl, pepř mletý, olej

TopRecepty.cz

Savojský řízek

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n4KY