

Ryba v kořeněném sezamovém těstíčku
Suroviny 2 porce
- cca 400-500 g duhového pstruha, tresky, lososa...
- sůl
- 1 vejce
- mletý pepř
- česnek sušený nebo čerstvý (dle chuti)
- zázvor mletý nebo čerstvě nastrouhaný (dle chuti)
- 3-4 lžíce kukuřičného škrobu
- 3 lžíce sezamových semínek
- olej nebo máslo na smažení
Postup přípravy receptu
Očištěnou čerstvou rybu pokrájíme na menší díly, které osolíme.
Vejce vyšleháme s kukuřičným škrobem, sezamem, zázvorem a česnekem na kašičku, kterou dochutíme solí a pepřem.
Rybí díly v kašičce obalíme a vkládáme do pánve s troškou rozpáleného oleje a smažíme z obou stran dorůžova.Podáváme s bramborovou přílohou dle chuti nebo čerstvým zeleninovým či listovým salátem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Ryba v kořeněném sezamovém těstíčku
-
recepty73: máte pravdu,je to též super rybka,přirovnávají ji k lososu,ale i tak jak jsem se dočetla,že to není ryba z kategorie levnějších,kterou bych použila na tento receptík
,ale nic proti ničemu,každý udělá dle svého.
-
Simona Skolakova: ...
není pstruh jako pstruh
...vím o čem píši, tak strovnávat můžu
...třeba na omáčku by mi ho bylo taky líto použít
-
recepty73: no já nemám nic proti receptu,ale srovnávat pstruha s lososem ,to mi nějak opravdu nejde,nezlobte se
-
Simona Skolakova: ...ale to je pstruh duhový taky a byl vynikající
...ryba se nemarinuje, aby natáhla chutě, maso chutná pořád po rybě (když tam nedáte palici česneku...) a těstíčko je jako skvělý doplněk
-
No lososa by mi bylo docela líto takto připravovat,je to docela drahá ryba a ta si zaslouží,aby vynikla její přirozená chuť,to není nic proti receptu.