Nakládaný bůček Habunda
Vyzkoušejte tento lehce pikantní nakládaný bůček. Je výborný k pečivu jako chuťovka, nebo si ho můžete dát jen tak. Přestože je doba přípravy poměrně dlouhá, výsledek rozhodně stojí za to.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 16 073 kJ / 3 842 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 153,89 g |
| Tuky | 297,99 g |
| Vláknina | 20,50 g |
| Cholesterol | 460 mg |
| Sodík | 7,05 g |
| Sůl | 17,00 g |
| Sacharidy | 132,74 g |
Postup přípravy
Krok 1: Vyšší vepřový bok dáme společně s cibulí, bobkovým listem a novým kořením do vody a vaříme asi 3 hodiny.
Krok 2: Během vaření česnek oloupeme a rozmačkáme do misky, přidáme sladkou papriku, trochu mletého chilli, sůl a med.
Krok 3: Bůček na vrchní a spodní straně nařežeme na mřížky a položíme na alobal. Kus alobalu musí být hodně velký, aby se do něho dal celý bůček zabalit. Připravenou marinádu po všech stranách bůček potřeme (i dovnitř mřížek), například vypouklou stranou kávové lžičky.
Krok 4: Ze zabaleného masa připravíme pěkný balíček, který dáme na 10 dnů do lednice. Potom bůček nakrájíme na plátky.
Krok 5: Nakládaný bůček podáváme jako chuťovku s chlebem, pečivem nebo jenom tak na chuť.
Zveřejněno 28. 2. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nakládaný bůček Habunda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozyK
Moje poznámka
Nakládaný bůček Habunda
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ozyK
Nejnovější recepty
Kuličky z piškotů s vaječným koňakem
Přidáno před 7 hodinami
Pečená žebra s povidlovou marinádou
Přidáno 24. 12. 2025 20:05:10
Pstruh se salátem po bořecku
Přidáno 24. 12. 2025 19:52:50
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Šťouchaná buchta
Anickamanicka před 6 hodinami
Pomalu pečený králík s tymiánem
Antusa před 7 hodinami
Vrstvený salát
Haname před 8 hodinami
Sýrové tyčinky
Jitinka před 9 hodinami
Sýrová omáčka
Tamarilka před 12 hodinami
Pečená červená řepa
Hanawagy před 12 hodinami
Rybí vývar z pomalého hrnce
jaroslav.foltyn před 13 hodinami
Domácí vánočka
Zuzu10 před 13 hodinami
Pečené krůtí prso - snadné, ale dobré
Bizon33 před 13 hodinami
Dýňová caponata s bramborem a pečeným krůtím prsem
Bizon33 před 13 hodinami
Tématické fráze:
nakládaný bůček na medu,
nakladany bok v paprice,
bůček jako chuťovka,
nakládaný bůček na na medu,
nakladany uzeny bůček
Suroviny:
bok vepřový,
sůl,
med,
paprika sušená sladká,
česnek,
bobkový list,
koření nové koření,
cibule,
voda,
chilli
Komentáře (9)