Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 4 762 kJ / 1 138 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 68,26 g |
Tuky | 72,00 g |
Vláknina | 1,58 g |
Cholesterol | 821 mg |
Sodík | 2,18 g |
Sůl | 5,40 g |
Sacharidy | 53,49 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rozmrzlý špenát spojíme se žloutky, moukou a sněhem, osolíme a rozetřeme na plech vyložený pečicím papírem. Pečeme ve vyhřáté troubě (asi 15 minut při 175-180 °C), necháme chvilinku vydýchat a svineme podélně i s papírem. Necháme zchladnout.
Krok 2: Na náplň vyšleháme tvaroh, Nivu, zakysanou smetanu, sůl a česnek (dávám prolisovaný) do hladkého krému.
Krok 3: Po zchladnutí roládu rozvineme, naplníme připraveným krémem a opět srolujeme - teď už bez papíru. Můžeme používat i jiné druhy náplní. Pokud by vámi zamýšlená náplň neobsahovala česnek, přidejte ho tedy do těsta, česnek ke špenátu prostě patří.
Zveřejněno 30. 3. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Moje poznámka
Špenátová roláda z časopisu Vlasta
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/lwXJ
Nejnovější recepty
Jahodové dortíčky z tvarohu
Přidáno před 54 minutami
Pomerančový pohár
Přidáno před 1 hodinou
Skořicové tousty s ovocem
Přidáno před 1 hodinou
Pečený hermelín v horkovzdušné fritéze
Přidáno před 4 hodinami
Houbová omáčka a la kulajda
Přidáno před 4 hodinami
Plněné papriky s chilli
Přidáno před 4 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Podmáslový chléb II.
Mike_Fidler před 1 hodinou
Jednoduchý mascarpone krém
stanislav.husnik@gmail.com před 2 hodinami
Zapečený chřest
Leren před 3 hodinami
Kuřecí stehenní maso v omáčce s ajvarem
Ry1bka před 3 hodinami
Delikatesní vepřové plátky se zálivkou
Fitulka před 4 hodinami
Řízky z pomalého hrnce
Fitulka před 4 hodinami
Pečená drůbeží játra
Fitulka před 4 hodinami
Šneci v pudinku
Ctibor67 před 4 hodinami
Veselý kuřecí plátek
Leren před 4 hodinami
Tématické fráze:
špenátová roláda,
časopisy s recepty,
špenátová barevná roláda,
špenátová roláda recept,
vlasta.cz recepty
Suroviny:
špenát mražený,
žloutek,
mouka hrubá,
sůl,
tvaroh,
sýr niva,
smetana,
česnek,
sůl
Komentáře (5)