Salát s pečenou dýní a tarhoňou

Vareniste.cz Kuchařka: Vareniste.cz

Doba přípravy: 40 minut 1 porce Bezmasá jídla 0 názorů

Suroviny

50 g těstovin tarhoňa
250 g hokaido
olej
oůl
čerstvě mletý pepř
Zálivka:
1 lžíce olivového oleje
0,5 lžíce citronové šťávy
1 lžíce najemno pokrájené červené cibule
1 lžička sušeného estragonu
1 lžička tekutého medu
½ lžičky mletého zázvoru
sušená chilli paprička
sůl
Navíc:
polníček
¼ avokáda
Recept si zatím oblíbili 3 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Těstoviny tarhoňa uvařte v osolené vodě doměkka. Sceďte a nechte okapat.

  2. Dýni nakrájejte na kostky, promíchejte asi tak se lžící oleje, větší špetkou soli a čerstvě mletým pepřem. Rozprostřete na plech vyložený pečicím papírem a dejte péct do trouby při 200 °C, dokud dýně nezměkne.

  3. V misce prošlehejte ingredience na zálivku. Přidejte těstoviny, promíchejte a nechte v lednici odpočívat.

  4. Upečenou dýni nechte trochu zchladnout. Přidejte k těstovinám.

  5. Na talíř rozprostřete polníček, doprostřed vložte těstoviny, posypte pokrájeným avokádem a je hotovo.

Poznámka

Další mé recepty najdete na http://vareniste.cz/

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Salát s pečenou dýní a tarhoňou

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo