Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu, a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na topinky či těstoviny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 24 738 kJ / 5 913 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 171,00 g |
| Tuky | 277,40 g |
| Vláknina | 210,00 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 18,63 g |
| Sůl | 46,00 g |
| Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata spaříme, oloupeme slupku a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
Krok 2: K rajčatům přisypeme cuketu pokrájenou na menší kostky, cibuli na plátky a papriku na nudličky. Zeleninu dochutíme solí, cukrem a hořčicí. Přidáme olej, promícháme a pod poklicí podusíme společně asi 5–7 minut.
Krok 3: Pokud chceme mít zeleninovou směs pikantnější, přidáme nasekané chilli papričky nebo feferony.
Krok 4: Pokud jsme milovníky luštěnin, můžeme do směsi přisypat i fazole. Zhruba půl kilogramu fazolí předem uvaříme doměkka a po uvaření scedíme, propláchneme a necháme okapat. Do zeleninové směsi přisypeme krátce před koncem dušení, aby se se zeleninou společně provařily.
Krok 5: Takto připravenou zeleninovou směs naplníme v horkém stavu do čistých, suchých sklenic, asi 1,5 cm pod okraj. Otřeme hrdla sklenic dočista a pevně zavíčkujeme čistými víčky. Sterilujeme 10 minut při 85–90 °C.
Krok 6: Po vychladnutí uložíme do temna (sklep, komora). Po otevření uchováváme v lednici.
Zveřejněno 7. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Moje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Nejnovější recepty
Kuřecí mleté kuličky s jablkem z horkovzdušné fritézy
Přidáno před 10 hodinami
Plněné zapečené brambory
Přidáno před 10 hodinami
Dort z listového těsta
Přidáno před 12 hodinami
Krémová polévka z pečené zeleniny
Přidáno před 12 hodinami
Dýňové karbanátky
Přidáno před 18 hodinami
Bramborové těsto na knedlíky univerzální
Přidáno před 19 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Margot koláč s jablky
jestedka před 58 minutami
Zelný salát z červeného nebo bílého zelí
KrisZaezemi před 1 hodinou
Řepánky
Jitkazmecka před 1 hodinou
Zapečené těstoviny s houbami
KrisZaezemi před 1 hodinou
Jablkový křen
cookamater před 1 hodinou
Kuřecí stehna na citrusech
Jan Nemec před 12 hodinami
Kuře na celeru
JanaPav před 13 hodinami
Celerovo-jablečná polévka
JanaPav před 13 hodinami
Jednoduchá jablečná buchta
MarcelaH. před 14 hodinami
Budapešťská pomazánka
Rennnie. před 14 hodinami
Tématické fráze:
zeleninova smes pod maso,
smes paprika cuketa recept,
sterilovaná zelenina recepty,
cuketa sterilovaná pod maso,
sterilovaná směs cuketa,
zeleninová směs,
rajčata papriky pod maso recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr,
olej,
chilli paprika čerstvá,
fazole
Komentáře (1)