Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Letní úroda ve skleničce. Zavařená zeleninová směs vám ve spíži vydrží celou zimu, a můžete ji dle potřeby brát a používat pod maso i do masových směsí, například na topinky či těstoviny.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 24 738 kJ / 5 913 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 171,00 g |
Tuky | 277,40 g |
Vláknina | 210,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 18,63 g |
Sůl | 46,00 g |
Sacharidy | 600,00 g |
Postup přípravy
Krok 1: Rajčata spaříme, oloupeme slupku a přepůlíme nebo krátce pod poklicí podusíme a následně propasírujeme na pyré. Vložíme do většího hrnce.
Krok 2: K rajčatům přisypeme cuketu pokrájenou na menší kostky, cibuli na plátky a papriku na nudličky. Zeleninu dochutíme solí, cukrem a hořčicí. Přidáme olej, promícháme a pod poklicí podusíme společně asi 5–7 minut.
Krok 3: Pokud chceme mít zeleninovou směs pikantnější, přidáme nasekané chilli papričky nebo feferony.
Krok 4: Pokud jsme milovníky luštěnin, můžeme do směsi přisypat i fazole. Zhruba půl kilogramu fazolí předem uvaříme doměkka a po uvaření scedíme, propláchneme a necháme okapat. Do zeleninové směsi přisypeme krátce před koncem dušení, aby se se zeleninou společně provařily.
Krok 5: Takto připravenou zeleninovou směs naplníme v horkém stavu do čistých, suchých sklenic, asi 1,5 cm pod okraj. Otřeme hrdla sklenic dočista a pevně zavíčkujeme čistými víčky. Sterilujeme 10 minut při 85–90 °C.
Krok 6: Po vychladnutí uložíme do temna (sklep, komora). Po otevření uchováváme v lednici.
Zveřejněno 7. 8. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Moje poznámka
Sterilovaná zeleninová směs pod maso, do masových směsí
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/2M3v
Nejnovější recepty
Uzená kuřecí stehna na víně s česnekem a rozmarýnem
Přidáno před 11 hodinami
Těstoviny s dýňovou omáčkou
Přidáno před 15 hodinami
Tradiční prošívaná deka
Přidáno 17. 9. 2025 20:54:13
Vafle z párků a vajíček
Přidáno 17. 9. 2025 18:02:44
Tokáň z kuřecího masa se smetanou
Přidáno 17. 9. 2025 17:54:39
Tartaletky s jablíčky a karamelem
Přidáno 17. 9. 2025 17:46:02
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kuřecí stehna pečená v jogurtu s hrubozrnnou hořčicí
E. J. K. před 3 hodinami
Pečená švestková povidla
Vivik21 před 3 hodinami
Krenex
dragomirac před 5 hodinami
Domácí vepřovka z krkovice z papiňáku (tlakového hrnce)
Slavista62 před 5 hodinami
Domácí vepřovka
Slavista62 před 5 hodinami
Bílé fazole s bramborami a smetanou
jana1974 před 5 hodinami
Buchta Fešák
LuccHansel před 6 hodinami
Rychlý švestkový koláč
Palusanda před 6 hodinami
Sekaná s cuketou
evik_svistik před 6 hodinami
Vepřenky podle ČSN
Veros51 před 7 hodinami
Tématické fráze:
zeleninova smes pod maso,
smes paprika cuketa recept,
sterilovaná zelenina recepty,
cuketa sterilovaná pod maso,
sterilovaná směs cuketa,
zeleninová směs,
rajčata papriky pod maso recepty
Suroviny:
rajče,
cibule,
paprika čerstvá červená,
cuketa,
hořčice plnotučná,
sůl,
cukr,
olej,
chilli paprika čerstvá,
fazole
Komentáře (1)