

Skopové na víně a bylinkách
Suroviny
- 1 skopová plec
- 100 g slaniny / špeku
- 150 ml bílého suchého vína
- svazek čerstvých bylinek:
- čerstvá bazalka
- čerstvé oregano
- čerstvý rozmarýn
- čerstvá máta
- čerstvá petrželka
- česnek
- olivový olej
- sůl
- pepř
Postup přípravy receptu
Slaninu nakrájíme na tenké proužky, stroužky česneku rozpůlíme a maso prošpikujeme tak, že dáme vždy společně proužek slaniny s česnekem. Bylinky rozmixujeme s 2 lžícemi oleje a vzniklou pastu vetřeme do masa.
Osolíme, přidáme zbytek slaniny, nakrájený na kostičky a vložíme do předehřáté trouby. Když se maso opeče, podlijeme vínem, přikryjeme a pečeme doměkka. Před koncem odkryjeme a dopečeme dozlatova.
Je-li třeba, podléváme během pečení ještě vínem, ale stačí i voda.
Poznámka od kuchařky
Servírujeme se zelenými fazolkami a bramborovým knedlíkem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Skopové na víně a bylinkách
-
Skopové uměl vždy nenapodobitelně připravit můj dědeček. Tahle chuť zdá se dost podobná té z dětství z mých vzpomínek. Bod je proto určitě na místě. Jak já bych si tuhle dobrotu dala...
-
Irrenko, děkuji za bodík
/ pozdě, ale přece
/
-
Občas mám skopové a vymýšlím co s ním,super recept
, ukládám a posílám bod
-
Kateřino, doufám, že vám bude chutnat, dej mi vědět, prosím
-
Super, tak já jdu na to. Snad to dopadne tak pěkně jako u vás.
-
Patricie, díky ! Já vím, že se špatně shání, ale občas je, tak se vždycky zásobím.
-
Tak tohle si dokážu přesně představit tu chuť, něco podobného jsem dělávala, když bylo skopové běžně k dostání. Posílám bod. Nádherné fotky.