Zapečené mleté maso s rýží a paprikami

MamlajdaD Kuchařka: MamlajdaD

4 a více Mleté maso 0 názorů

Žádná fotografie není k dispozici
Recept si neoblíbil žádný kuchař
Buďte první a přidejte fotografii

Suroviny

250 ml masového vývaru
125 g rýže
2 červené a zelené papriky
2 feferonky
3,5 lžíce másla
sladká paprika
pepř a sůl
1 cibule
lžička oregana
500 g mletého hovězího masa
30 g mouky
100 ml bílého vína
2 lžíce rajčatového protlaku
4 lžíce strouhanky
300 ml mléka
250 g strouhané goudy
3 žloutky
pražené sekané arašídy
Recept si neoblíbil žádný kuchař

Postup přípravy receptu

  1. Rýži vaříme ve vývaru pod bodem varu 20 minut. Pražené arašídy posekáme (např v sekáčku, nebo je dáme do sáčku a rozbijeme je paličkou). Červené a zelené papriky pokrájíme na kostičky (asi čtvrtinu si odložíme na později), od semínek očištěné feferonky pokrájíme na jemné nudličky a vše osmahneme na lžíci másla. Opepříme, osolíme a okořeníme sladkou paprikou a zatím odložíme.

  2. Cibuli posekáme, zesklovatíme na druhé lžíci másla spolu s oreganem a vyjmeme. V tuku opečeme maso, vmícháme cibuli, oregano, přilijeme víno a protlak a dusíme 10 min. Pak přidáme strouhanku, promícháme.

  3. Na zbylém másle osmahneme hladkou mouku, zalijeme mlékem, abychom měli bešamel, a vmícháme 150 g sýra, žloutky, přidáme rýži a arašídy. Promícháme, podle chuti osolíme, opepříme. Naplníme do formy (větší dortová nebo přiměřeně velký pekáček, nejlépe s nepřilnavým povrchem), zakryjeme feferonkovou směsí, masem, posypeme odloženými kostičkami papriky a zbývajícím sýrem. V troubě zapékáme 45 min.

Poznámka

Recept ani není tak pracný, jak vypadá, a stojí zato ho udělat, je to velká a zajímavě vypadající dobrota.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 3 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Zapečené mleté maso s rýží a paprikami

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo