Suroviny
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 11 137 kJ / 2 662 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 65,76 g |
| Tuky | 52,74 g |
| Vláknina | 20,16 g |
| Cholesterol | 0 mg |
| Sodík | 55 mg |
| Sůl | 0,00 g |
| Sacharidy | 471,60 g |
Postup přípravy
Krok 1: Piškoty rozprostřeme na dno dortové formy, kterou jsme pokryli potravinářskou fólií.. Polovinu lučiny (250 ml) smícháme s vanilkovým cukrem. Druhou polovinu lučiny smícháme s nutellou. Meruňky přepůlíme a zbavíme pecek. Banány oloupeme a pokrájíme na kolečka.
Na piškoty poklademe kolečka banánů střídavě s kousky meruněk. Potřeme vrstvou lučiny s vanilkovým cukrem. Opět poklademe piškoty, navrstvíme ostružiny, hroznové víno a opět potřeme vrstvou lučiny, smíchané s nutellou. Krok 2: Takto opakujeme vrstvení ještě jednou a ukončíme vrstvou, smíchanou z obou druhů lučiny. Nad párou rozpustíme čokoládu, kterou smícháme se smetanou ke šlehání. Dort potřeme polevou z čokolády a dozdobíme ovocem. Dáme do chladu nejlépe přes noc.
Na piškoty poklademe kolečka banánů střídavě s kousky meruněk. Potřeme vrstvou lučiny s vanilkovým cukrem. Opět poklademe piškoty, navrstvíme ostružiny, hroznové víno a opět potřeme vrstvou lučiny, smíchané s nutellou. Krok 2: Takto opakujeme vrstvení ještě jednou a ukončíme vrstvou, smíchanou z obou druhů lučiny. Nad párou rozpustíme čokoládu, kterou smícháme se smetanou ke šlehání. Dort potřeme polevou z čokolády a dozdobíme ovocem. Dáme do chladu nejlépe přes noc.
Zveřejněno 19. 9. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Nepečené ostružinové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n3yP
Moje poznámka
Nepečené ostružinové mlsání
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/n3yP
Nejnovější recepty
Hruška se zmrzlinou
Přidáno 23. 12. 2025 19:47:54
Sýrová roláda
Přidáno 23. 12. 2025 18:34:02
Vánočka se skořicí a hnědým cukrem podle Pavla Berkyho
Přidáno 23. 12. 2025 18:18:06
Rychlý krém z tvarohu a Salka do dortu
Přidáno 23. 12. 2025 16:44:49
Zapečený kapr se žampiony
Přidáno 23. 12. 2025 14:03:02
Kaťák z Bořetic (kuřecí katův šleh)
Přidáno 23. 12. 2025 13:14:59
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dvojctihodná zelňačka
Leni1970 před 8 hodinami
Jednoduché máslové sušenky
Malibu002 před 8 hodinami
Hrnkový drobenkový koláč s povidly
Malibu002 před 8 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Malibu002 před 8 hodinami
Pochoutkový salát retro (podle ČSN z roku 1976)
Joushef před 9 hodinami
Jednoduché Raffaelo kuličky
Danstejn před 11 hodinami
Pečené nudličky z kapra
TondaJ před 11 hodinami
Bílá vánoční zelňačka
LenkaF. před 12 hodinami
Lilek dušený s mrkví na česneku a rajčatech
Alamatej před 12 hodinami
Suroviny:
lučina,
cukr vanilkový,
banán,
nutella,
piškoty,
ostružiny,
meruňky,
víno hroznové bílé,
oříšky,
čokoláda hořká,
smetana ke šlehání
Komentáře (1)