Snadné škvarkové pagáčky
Toto slané pečivo připravíme z kynutého těsta, které bude díky překládání pěkně lístkovat. Jako náplň použijeme osolené a opepřené škvarky smíchané se sádlem. Před pečením pagáče posypeme celým kmínem.
Suroviny pro 1 dávka
1dávka
Nutriční hodnoty
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 19 507 kJ / 4 662 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 99,24 g |
Tuky | 299,22 g |
Vláknina | 28,20 g |
Cholesterol | 635 mg |
Sodík | 7,27 g |
Sůl | 17,91 g |
Sacharidy | 378,98 g |
Postup přípravy
Krok 1: Ve vlažné vodě rozmícháme droždí s cukrem a necháme asi 10 minut stát. Přidáme zbytek surovin a uhněteme měkké, ale pevnější těsto, které necháme zakryté v míse dobře vykynout (45-60 minut).
Krok 2: Těsto propracujeme, rozválíme do velkého obdélníku (je-li třeba, lehce podsypneme moukou) a celou plochu těsta potřeme mletými škvarky, smíchanými se lžící sádla. Škvarky dobře osolíme a opepříme a takto připravené těsto srolujeme do pevného závinu, který svrchu válečkem trochu rozválíme na plocho a po délce ještě složíme na třetiny do vyššího balíčku. Zakryjeme utěrkou a necháme opět téměř hodinu nakynout.
Krok 3: Vykynutý balíček těsta na pomoučeném stole opatrně rozválíme do nevelkého obdélníku o síle cca 2-3 cm a kulatým vykrajovátkem nebo maličkou skleničkou vykrájíme pagáčky. Vykrajovátko (okraj skleničky) před každým vtisknutím do těsta omoučíme, aby se vykrojený kousek dobře odloupnul.
Krok 4: Pagáčky (včetně zbylých odkrojků těsta) naskládáme na plech s pečicím papírem nebo fólií, necháme cca 20-30 minut dokynout, potřeme je rozšlehaným vejcem, posypeme celým kmínem a upečeme ve vyhřáté troubě na 230 °C po dobu asi 10 minut.
Zveřejněno 28. 10. 2019
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Moje poznámka
Snadné škvarkové pagáčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/PxRW
Nejnovější recepty
“Kung Pao” s kuřecím masem a zeleninou
Přidáno před 3 hodinami
Rychlý Lotus cheesecake s lyofilizovanými jahodami
Přidáno před 3 hodinami
Jahodový džem s mandlemi
Přidáno před 21 hodinami
Třešňovo-kakaový moučník
Přidáno před 22 hodinami
Srbská fazolová polévka s koprem
Přidáno 14. 6. 2025 12:28
Jahodový jogurt
Přidáno 13. 6. 2025 21:33
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Jahodová buchta hrnková rychlá
Bigharvik před 1 hodinou
Výborné lasagne
Hansenka před 1 hodinou
Pivní výpečky s bramborovými noky
trdlo před 1 hodinou
Ražniči v zapékací misce
Valis před 1 hodinou
Kynuté ovocné knedlíky II
Jamca před 2 hodinami
Mramorová rychlá levná hrníčková bábovka mé prababičky
jehela před 3 hodinami
Kuřecí maso na medu
michaelatomastikova999 před 3 hodinami
Jahodové poháry
Nickusek před 4 hodinami
Sušená rajčata v olejové lázni
jana71 před 4 hodinami
Rychlovka z čínských nudlí a zeleniny
Honza1351 před 4 hodinami
Tématické fráze:
škvarkové pagáče,
škvarkové pagáčky,
recept na škvarkové pagáčky,
škvarkové pagáčiky,
škvarkové placky snadné,
celozrnné pagáčky,
skvarkova pagáče,
skvarkove pagace recept top recepty,
recept pagáčky škvarkové,
snadné škvarkové placky,
skvarkove placky od cathllen,
pekárnománie škvarkové pagáčky
Suroviny:
mouka hladká,
mouka špaldová celozrnná,
sůl,
voda,
cukr,
jogurt bílý,
žloutek,
olej,
droždí čerstvé,
škvarky,
sádlo,
sůl,
pepř mletý,
vejce,
kmín celý
Komentáře (9)